RSS Feed

Macron:nem tárgyaljuk újra a brit kilépést

mti - 2018. 12. 14. 18:57:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

London kérésére legfeljebb tisztázni lehet még a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás részleteit, újratárgyalni azonban nem - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóját követően pénteken.

    Macron sajtóértekezletén kijelentette, létrejött egy megállapodás, az "egy igazán jó, az egyetlen lehető és legjobb megegyezés" mind a két fél számára, amelyet az unió már nem tud újratárgyalni annak ellenére, hogy sok aggodalmat kelt és a valóságtól eltérő sok elképzelés születik a szöveggel kapcsolatban.
    Most a brit parlamenten a sor, hogy megtegye a következő és szükséges lépéseket a dokumentum elfogadásához - tette hozzá.
    A francia kormány adópolitikája ellen hetek óta tartó, a gépkocsikban kötelezően tartandó, sárga láthatósági mellényről elnevezett sárgamellényesek megmozdulásaival kapcsolatban elmondta, Franciaországnak nyugalomra, rendre van szüksége és arra, hogy visszatérjen a rendes működéséhez. Hozzátette, nem hiszi, hogy a francia demokrácia képes elfogadni olyan párbeszédet, amely csak a közterületek elfoglalásával működik erőszakos cselekmények által.
    Macron csütörtökön Brüsszelben úgy nyilatkozott, nem léphetnek előre azok az országok, amelyekben a vezetés nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét. Hétfői bejelentése szerint egyebek mellett megemelik a minimálbért, járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb nyugdíjakat, illetve adó- és járulékmentessé teszik a túlórapénzeket.
    Angela Merkel német kancellár sajtótájékoztatóján kijelentette, meg van győződve arról, hogy a francia kormányfő folytatja reformprogramját, miután megfékezte a sárgamellényes tüntetők okozta válságot.
    A kancellár hozzátette, jól átgondolt javaslatokra volt szükség ahhoz, hogy Macron válaszolni tudjon a tüntetők panaszaira. A megmozdulások szervezésének lehetősége a demokrácia része, amelynek azonban az erőszak nem képezi részét - tette hozzá.
    Leo Varadkar ír miniszterelnök távozásakor úgy nyilatkozott, elégedett az unióban maradó 27 tagország vezetője által csütörtök éjjel, a Brexit ügyében elfogadott zárónyilatkozattal. Reményét fejezte ki, hogy a brit parlament mihamarabb elfogadja a kiválás részleteit rögzítő dokumentumot, hogy időben lezárható legyen a jövőbeni kapcsolatokról szóló egyezmény szövege is.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ