RSS Feed

Több mint 40 bajnok a vízi sportok ünnepén

Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda - 2018. 11. 09. 17:06:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Több mint 40 bajnok a vízi sportok ünnepén

November 25-én a tavalyi évhez hasonlóan ismét összegyűlnek a vízi sportok hazai klasszisai, hogy egy lehengerlő showműsorban csillogtassák meg tudásuk legjavát. A Vizesgálának ezúttal a rangos világversenyek helyszíneként szolgáló Duna Aréna ad otthon. Az idei rendezvényen a sportbarátok több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok produkcióját láthatják.

Hamarosan véglegesedik a Vizesgálán szereplő sztársportolók hosszú névsora – az viszont már biztos, hogy a legnagyobbak ott lesznek az Aréna medencéjében. Sok más nagyágyú mellett találkozhat a közönség Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóval, Kozák Danuta (képünkön) ötszörös és Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozókkal, Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszóval, Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázóval, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozókkal, Kásás Tamás és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókkal, illetve Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszóval. A műsorszámok között csillagszóróúszás, kajakfutam, szinkronúszás-bemutató, SUP bemutató, kajakpóló-mérkőzés, sárkányhajó-bemutató és vízilabdameccs is szerepel, illetve fellépnek a világhírű Rippel fivérek.

A Vizesgálán ezúttal nem csak a sztárok vehetik birtokba a medencét: a showműsor előtt egy úszóversenyre is sor kerül, amelyre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 m-es távokra. A távok teljesítésével Ötpróba-pontok szerezhetők. (Az Ötpróba az ország egyik legnagyobb, kb. 20.000 tagot számláló szabadidősport-közössége. Az ötpróbázók a rendszeres sportolás jutalmaként pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportfelszerelésekre válthatnak be.)

Az úszóversenyre nevezők részt vehetnek egy ingyenes kardiológiai szűrésen is, melyet dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanár, az MTA doktora és kiváló szakemberekből álló csapata végez el. A Vizesgála szervezői ezzel szeretnék felhívni a figyelmet a rendszeres sportorvosi vizsgálatok jelentőségére. Hogy ez mennyire fontos téma, azt éppen Dr. Merkely Béla bizonyította be néhány évvel ezelőtt, amikor Szivós Márton világbajnok vízilabdázó életét sikerült megmentenie egy gyors beavatkozással. Neki köszönhetően Szivós az idei Vizesgálára már makkegészségesen érkezik.

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ