RSS Feed

Frankfurt: emberszabású majom született

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 11. 06. 17:11:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Frankfurt: emberszabású majom született

Egyelőre nincs neve a Majna-metropoliszban az ősszel világra jött orangután csecsemőnek. A 30 centis, közel 1,5 kilós bébi nemét sem ismerik a frankfurti állatkert munkatársai, mert a majmocska édesanyja, Rosa senkit nem enged oda kicsinyéhez.

Különleges születésnapi ajándékot kapott az idén 160 esztendős Zoo Frankfurt. Németország második legrégebbi állatparkjában egészséges bébit hozott októberben a világra a 25 éves szumátrai orangután (Pongo) anya. A Hessen tartományi csecsemő Rosa ötödik gyermeke. Az 17 esztendős indonéziai tenyészapa,  Kembali sem mehetett eddig a kis jövevény közelébe.  Miguel Casares a Majna-menti Zoo igazgatója joggal büszke arra, hogy - a novemberben egyelőre még névtelen - kisbaba, immáron a 25. ilyen „rabságban született” emberszabású majom Frankfurtban az elmúlt hat évtized során.

A már közel három hetes csemete az anyatejen kívül pépes táplálékot kap a gondozóktól. A szakemberek szerint valószínűleg már karácsony előtt fény derül arra, hogy a bekamerázott ketrecében mamája hasszőrzetébe kapaszkodó bébi lány vagy fiú. A lényeg, hogy a szülő-gyermek kapcsolat kiváló – fogalmazott az 1858-ban megnyílt német állatkert {Zoo Frankfurt: Bernhard-Grzimek-Allee 1, 60316 Frankfurt am Main} direktora.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ