RSS Feed

Noé beszállítókat keres

Dalia László - 2018. 10. 22. 8:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Noé beszállítókat keres

A szaudi újságíró meggyilkolása csak újabb bizonyítéka, hogy a világ bizonyos részein még mindig a középkor uralkodik. Igaz, a gyilok modern eszközökkel történik, a gyilkos kommandó egy napon belül megjárja Isztambult, s mielőtt a törökök időben lefülelnék őket, már ismét Rijadban landolnak. Az ostobaság persze nem kér útlevelet, manapság pedig könnyű lebukni.

 Dzsamál Hasogdzsi egykor hazája egyik titkosszolgálati vezetőjének tanácsadója volt, beleláthatott a királyi hercegek praktikáiba és miután több minden nem tetszett neki, eltávolodott tőlük, sőt ellenzéki újságíró lett és áttelepült Virginiába, a Washington Postnak írt. Ám úgy tűnik, mégsem látta át, hogyan működik Szaúd Arábia, különben aligha ment volna a be az isztambuli főkonzulátusra a válási papírjaiért. Hogy aztán a dúsgazdag szaúdi koronaherceg és tanácsadói, maguk is a középkorban élnek és nemcsak úgy gondolkodnak, nos ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy azt hitték, megúszhatják a gyilkosságot. Az újságíró kedvese a kapunál várt, így néhány órán belül már sejthette, hogy nagy a baj. És bár a török titkosszolgálat nem CIA és nem FSZB vagy Moszad, de elég volt a kamerák felvételeit átnézniük, hogy kiderüljön, egy magángép hozta-vitte a szaúdi titkos csapatot. S ha igaz a pletyka, miszerint Hasogdzsi bekapcsolva hagyta okostelefonját, így felvétel is van a kínzásról, ez már a szaúdiak dilettantizmusát is megerősíti. Egyébként a legújabb magyarázat szerint csak meg akarták győzni az újságírót, hogy térjen vissza hazájába és véletlenül megfojtották. A szaudiak ezek szerint még mindig nem kapták a fejükhöz, s egyre röhejesebb történeteket találnak ki,

Állítólag még nem dőlt el, hogy a szaudi király lecseréli-e a koronaherceget, aki már korábban is több konfliktusba keveredett, többek között Katart is blokád alá helyezte. S ez ismét a szaudiak hülyeségét támasztja alá, miután éppen Katar támogatja a meggyengült török gazdaságot, tehát nem számíthattak elfogultságra, hogy a törökök majd elkenik, amit amúgy sem lehet. A hírek szerint a herceg emberei lefejezték, majd feldarabolták a testet és rábíztak egy török emberükre, hogy elrejtse azt a közeli erdőben vagy a Márvány-tenger parján. Elborzad az ember, hogy a XXI. században efféle barbár gyilkosság megtörténhet, s erre egy trónörökös parancsot adhat.

Drámai üzenetet küldött Bill Gates a klímaváltozásról. Szerinte túl kevés az, amit most próbálunk tenni. A napelemek és a szélturbinák nem fogják megmenteni a bolygót. Támad a természet, ahogy az angolszászok mondják, a Mother Nature és kiderült, hogy közben még 
csalunk is, az autógyárak átírják a diesel-számokat, az óbudai gázgyár mérgeit a Duna viszi tovább és közben a barbárság is újra és újra feltámad talibán, iszlám állam vagy szaudi álarcban. És az igatlanmágnásból amerikai elnökké lett Trump úgy ítéli meg, hogy egy milliárdos fegyverszállítás fontosabb, mintsem elítélni, karanténba zárni egy véres diktatúrát. Noé valahol már építi a hajóját, s ehhez még isteni sugallatra sincs szükség.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ