RSS Feed

Izgalmas magyar premierek Varsóban

Magyar Nemzeti Filmalap - 2018. 10. 15. 17:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Izgalmas magyar premierek Varsóban

X – A rendszerből törölve, Ruben Brandt, a gyűjtő, Lajkó – Cigány az űrben, Helix és Párnaarc című magyar alkotások versenyeznek a 34. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon. A lengyel főváros A-kategóriás filmfesztiválján a magyar alkotók személyesen mutatják be filmjeiket a közönségnek.

A kirobbanó sikerű Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly új filmje, az X – A rendszerből törölve (előzetes) című szövevényes thriller világpremierje október 14-én lesz a varsói fesztivál első és második filmeket felvonultató versenyprogramjában. A Balsai Móni (képünkön) főszereplésével készült különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag thriller a FocusFox Stúdió gyártásában készült, és a hazai közönség november 1-től nézheti meg a mozikban.

Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő (előzetes) című akció-thrillere Varsóban a „Free Spirit” versenyprogramban szerepel. Az egyedi látványvilágú animációs mozifilmben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom ötvöződik. 
A Ruben Brandt, a gyűjtő november 15-én kerül a magyar vásznakra.
Lengyel Balázs első játékfilmjét, a Lajkó – Cigány az űrben-t (előzetes) először láthatja a nemzetközi közönség Varsóban, szintén a „Free Spirit” versenyprogramban. A Keresztes Tamás, Gyabronka József és Pálffy Tibor főszereplésével a KMH Film produkciójában készült fekete vígjátékot tavasszal mutatták be a hazai mozik. 
A varsói fesztivál rövidfilm versenyében két magyar alkotás nemzetközi premierje lesz. A 11 perces Párnaarc (teaser) Vácz Péter (Nyuszi és őz) első élőszereplős rövidfilmje. A Filmtett produkciójában készült Párnaarc története során „egy zárkózott férfi hotelszobájának magányában párnafigura társat kreál magának, de az ismeretlen szobalány újra meg újra elágyazza újdonsült barátját.”
Papp Károly Kása Helix című stop motion technikával készült animációjának témája „az emberi kapcsolatok dinamikája”. A filmet Kelle Antal interaktív meditációs tárgyai, a tibeti mandalákat idéző mozgatható, átrendezhető szobrok ihlették. Az 5 perces Helix az Umbrella Kreatív Műhely produkciója. 

A világhírű lengyel alkotó, Krzysztof Zanussi Éter (teaser) című lengyel-litván-ukrán-magyar koprodukcióban készült legutóbbi filmjét a varsói fesztivál különprogramjában vetítik. Az Éter a saját lelkét az ördögnek áruba bocsátó tudós, Faust történetének újragondolása az első világháború előtt. A részben Magyarországon forgatott produkcióban számos hazai filmes vett részt: fontos szereplője László Zsolt, a producerek között volt Stalter Judit, Sipos Gábor és Rajna Gábor, a Laokoon Filmgroup csapata, a látványtervező Szabady Piros, a jelmeztervező Breckl János volt. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ