RSS Feed

Mallorcai gyász

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 12. 13:00:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mallorcai gyász

Október első felében ítéletidő tombolt a Földközi-tenger hetedik legnagyobb szigetén. Az esőzés, áradás embereket, autókat sodort el Mallorcán. A spanyol hatóság legalább öt halottról, s tucatnyi eltűnt személyről tájékoztatta a közvéleményt szerdán.

A Földközi-tenger hetedik legnagyobb szigete Mallorca. A 900 ezer lakosú dél-európai mini birodalom évszaktól függetlenül, tárt karokkal várja a bel- és külföldi turistákat. A spanyol-katalán konyha, a meseszép táj, a hajókázásra csábító kikötők, a gyönyörű strandok idén is emberek millióit csalogatják a Baleárokra – többek közt Magyarországról. Ám az őszi időjárás durván megtréfálhatja a sziget lakóit, vendégeit, miként történt ez a napokban.
A helyenként 220 liter/négyzetméternyi eső főleg Mallorca keleti felén okozott súlyos károkat. Az  „El Mundo“ - spanyol újság - értesülése szerint, lehet, hogy külföldiek is vannak az eddig regisztrált öt halott és tucatnyi eltűnt személy között. Az októberi katasztrófa végleges mérlegét csupán a romeltakarítás után lehet megvonni. S ez heteket vehet igénybe a szinte „teltházas” szigeten, ahol a középkorban a Baleárokról a mórokat elűző I. Aragóniai Jakab alapította a (földközi-tengeri) Mallorcai Királyságot.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ