RSS Feed

Tarlós újra indul

index - 2018. 10. 10. 10:03:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tarlós újra indul

Tarlós István jelenlegi főpolgármester újra indul a posztért a jövő évi önkormányzati választáson. Ezt Orbán Viktor miniszterelnökkel közös sajtótájékoztatón jelentette be a budapesti Városházán.Tarlós a sajtótájékoztatón elmondta, a döntésében az is befolyásolta, hogy nem akar úgy járni, mint Demszky Gábor a 4-es metróval, hogy befejezetlenül marad, s a kormánnyal való együttműködés feltételei is kedvezően alakultak.

Közölte: jelentős megkötéseket fogalmazott meg a folytatáshoz: ilyen a Közmunkák Tanácsa mintájára létrehozandó Budapesti Fejlesztési Tanács, a közvetlen főpolgármester-választás, az, hogy a közszolgáltató cégek a fővárosnál maradnak, a 3-as metró felújítása be lesz fejezve. Életkorára vonatkozóan hozzátette: ha Soros György dédelgethet 70 évesen nemzetközi terveket, akkor ő is.

Május óta lebegtetett kérdés dőlt most el. Akkor mondta lapunknak Tarlós István egy interjúban, hogy Orbán Viktor felkérte a folytatásra, de ő még nem tudja, hogy akar-e újrázni. Orbán Viktor annyira fontosnak tartotta a kérdést, hogy májusban Rogán Antallal meglátogatta otthonában az épp születésnapját ünneplő főpolgármestert.

Egy darabig úgy tűnt, hogy a miniszterelnök hiába akarta az újra indulást. Júniusban egyre több jel mutatott arra, hogy Tarlós nem fogja vállalni az újabb megmérettetést. Például az, hogy a Fidesz mintha már a Tarlós-nélküli időszakra készült volna: egy kormányközeli közvélemény-kutató olyan, hosszabb, 15-20 kérdéses telefonos felmérést végzett budapesti választók körében, amelyben kifejezetten arra kérdeztek rá, elfogadnák-e a válaszadók, hogy a kormányzat nevezze ki a fővárosi önkormányzat első emberét. 

Fotó: mti
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ