RSS Feed

Ébredezik a Löw-brigád?

Mogyorósi Géza - 2018. 10. 09. 8:07:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ébredezik a Löw-brigád?

A nyári oroszországi vébén leszerepelt német labdarúgó válogatott búcsút vett néhány „öreg” játékosától. Mesut Özil után Mario Gómez García is bedobta a törölközőt: pontosabban visszaadta sasos trikóját. Érkezett viszont szeptemberben néhány új fiú.

Az oroszországi kudarc ellenére szövetségi kapitány maradt az NSZK-ban Jogi Löw. Fiatalított teamje az ősszel eddig két meccset játszott. Miközben a germán sportsajtó látni véli az előremutató változásokat, sok drukkert nem varázsolt el a németek első csatája a (friss világbajnok) franciákkal. Én is inkább untam, mint élveztem a gólmentes fűnyírást. Még kedvenc tévékommentátorom Béla Réthy is túlspilázta a gazdag legények 0:0-ás teljesítményének méltatását!

Jobban ízlett a sör a Löw-brigád második őszi rangadója alatt. NSZK-Peru 2:1. Gondolom nézte a gyepcsatát a VfB Stuttgart német-spanyol gyökerű támadójátékosa,  Mario Gómez García is. Aki e hetekben levonta a következtetést az elbénázott nyári vébé tapasztalataival/kritikáival kapcsolatban. Egyrészt nem ment a foci az orosz stadionokban, másrészt májusban gyermeke született a 33 éves sportolónak és bájos hitvesének. A minap elrajtolt friss Bundesliga szezonban persze futkározik még Mario, de már rég nem varázsló a gyepen.

Szóval ezentúl sem a török ősökkel büszkélkedő Özil, sem Gómez – német anya, spanyol apa – nem veszik már fel a négy csillagos válogatott mezt. Sóhaj és kérdőjelek: 2019-ig még hányan dobják be a törülközőt az NSZK-ban? Az már világos, hogy Sami Khedira is kimarad a DFB (Német Labdarúgó Szövetséh) őszi-téli küzdelmeiből. A német-tunéziai állampolgárságú, colos srácért, a Juventus Turin snájdig középcsatárért persze nem nem kell aggódnunk – fogunk még hallani róla,  miközben a pálya szélén makacsul ugyanaz a multimilliomos, germán tréner idegeskedhet, akinek szinte egyetlen tanácsát sem fogadták meg tanítványai az oroszországi tornán! Ami az „újrakezdést” illeti: eddig tehát 0:0 a világbajnok franciák ellen, 2:1-es szerény diadal a német-perui meccsen. Folyt. köv. október 13-án a tulipánok földjén! Remélhetőleg nem babonásak a Löw legények – az biztos, hogy a hollandokat {UEFA Nations League} nem lesz könnyű (huszon)két vállra fektetni azon a szombaton!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ