RSS Feed

Mallorca: a magyarok is imádják

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 07. 17:12:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Mallorca: a magyarok is imádják

A Földközi-tenger hetedik legnagyobb szigete Mallorca. A 900 ezer lakosú dél-európai mini birodalom tárt karokkal várja a bel- és külföldi vendégeket. A spanyol-katalán konyha, a meseszép táj, a hajókázásra csábító kikötők, a gyönyörű strandok idén is turisták millióit csalogatják a Baleárokra – többek közt Magyarországról.

Így októberben 25-27 fokos átlag hőmérséklettel várja Dél-Európa a nyaralni vágyókat. Igen felkapott – Ibiza és Menorca mellett – Mallorca is. Mit is illik tudni erről a földi paradicsomról!? Nos középkorban a Baleárokról a mórokat elűző I. Aragóniai Jakab alapította a (földközi-tengeri) Mallorcai Királyságot. Akkoriban, a 13. század első felében kezdődött meg a régió egyik legrangosabb egyházi komplexumának építkezése. A késő gótikus Miasszonyunk-Katedrális a harmadik évezredben is a - turisták millióit csábító - spanyol sziget legtöbbet fényképezett, filmezett temploma.

A 900 ezer lakosú mini birodalom fővárosa, Palma de Mallorca más történelmi épületekkel éppúgy csábít, mint luxus butikokkal. Ám nem árt, ha az idegen kicsit óvatos, mert zsebtolvajokból sincs hiány és éppen e hetekben számolt fel a helyi hatóság a Spanyol Nemzeti Rendőrséggel közösen egy olyan raktárt, melyben tömegesen tároltak hamisított márkás termékeket. Son Castelló egyik ipariparkjában csaptak le az egyenruhások a kamu cuccokra. Dél-európai sajtóértesülések szerint az akció során több, mint nyolc ezer darab ruha és kiegészítő akadt a nyomozók horgára. A 2 millió euró piaci értékű trikók, táskák, karórák Gucci, Armani, Louis Vuitton és Hugo Boss felirattal kerültek volna a gyanútlan vevőkhöz. Az ügy kapcsán 30 személyt köröznek.

Fotó: Mogyorósi Géza
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ