RSS Feed

VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

mti - 2018. 10. 07. 12:42:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

A verseny történetében rekord mennyiségű halat fogtak a száz csapat részvételével megrendezett hatodik Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny résztvevői - közölte a rendezvény főszervezője a verseny révfülöpi eredményhirdetésén szombaton.

    Szamosi Attila elmondta, hogy a nyolc napon át tartó versenyen összességében több mint kétezer halat - mintegy tizennyolc tonnát - fogtak az indulók, ezek között több mint száz példány tizenöt kiló feletti, tizenhárom pedig húsz kiló feletti volt. 
    A főszervező szerint ennyit korábban egy versenyükön sem sikerült még kifogniuk a résztvevőknek a Balatonból.
    A Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyre száz csapat érkezett, a magyarok mellett voltak indulók Szlovéniából, Ausztriából, Németországból, Romániából és Szlovákiából is. A versenyt a Balaton középső és nyugati medencéjében, Tihany és Balatonszemes között 22 településen rendezték. 
    A bojlis horgászversenyen a cél a lehető legnagyobb ponty kifogása volt, ezért csak az öt kiló feletti halakat mérlegelték - tette hozzá a főszervező. A három-négy tagú csapatok a partról hat bottal horgászhattak, viszont elektromos meghajtású csónakokkal megengedett volt a szereléket távolabbra is behúzni.
    A legnagyobb mennyiséget kifogó csapat több mint 628 kilogramm felett teljesített, a legnagyobb horogra akadó ponty pedig 23,2 kilogramm volt.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ