RSS Feed

Hosszú múzeuméjszaka Bécsben

Eurokomm PR - Budapest - 2018. 10. 05. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hosszú múzeuméjszaka Bécsben

2018. október 6-án rendezik meg az osztrák fővárosban a Múzeumok Hosszú Éjszakáját, amelyen 135 kiállítóház vesz részt. Akik inkább biciklivel mozognának a helyszínek között,azoknak mobil Citybike-állomást is kihelyeztek a kiindulópontként szolgáló Maria-Theresien-Platz-ra.

Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg, de máig tömegeket mozgat meg az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) Múzeumok Hosszú Éjszakája című programja, amelyhez Ausztria-szerte 700 ismert és kevésbé ismert múzeum csatlakozott. Bécsben összesen 135 kiállítóház várja különleges programokkal 2018. október 6-án, este 6 és hajnali 1 óra között az érdeklődőket, sokan közülük külön a a gyerekekre is gondoltak. 

A Cirkusz- és Bohócmúzeumban például nemcsak a cirkuszok és varieték különös világába pillanthatnak be, de akár varázslótanoncnak is beállhatnak. A Művészettörténeti Múzeumban világkörüli úton vehetnek részt Egyiptomtól Amszterdamig, a Mumokban pedig - zseblámpákkal felszerelve - éjszakai expedícióra indulhatnak, amelyet rémregények és szörnyes fejtörők tarkítanak. Az Osztrák Nemzeti Bank Pénzmúzeumában középkori pénztárcát készíthetnek, a Belvedere-ben pedig olyan múzeumlátogatáson vehetnek részt, amelyen minden ódon kastélyokról, sárkányokról, bátor hősökről és bájos hercegnőkről szól. Aki legalább három helyen járt, annak egy apró ajándékkal kedveskednek a szervezők.

De nemcsak a gyerekek, a felnőttek is változatos és érdekes programok közül válogathanak. Kipróbálhatják például a láthatatlan és a hallhatatlan kiállítást, a Temetkezési Múzeumban gyászzenét hallgathatnak és belefeküdhetnek egy koporsóba, megnézhetik a nemrégiben felújított Secession épületét vagy az idén 650 éves Osztrák Nemzeti Könyvtár Dísztermét. A Zene Házában mindenki újra gyerek lehet kicsit, és zongorázhat a díszlépcsőn, keringőt komponálhat dobókockával és új életre keltheti Mozart arcképét. A Bécsi Villamosmúzeum jóvoltából - egyfajta guruló múzeumként - három nosztalgiavillamos közlekedik majd a Ringstraße, Kai és Prinz-Eugen-Straße vonalon. 

Akinek kedve van, akár ezekkel is eljuthat egyik múzeumból a másikba. Erre a célra azonban ismét rendelkezésre állnak a jól ismert shuttlebuszok, illetve a bécsi tömegközlekedési eszközök is, amelyekre szintén érvényes a Múzeumok Hosszú Éjszakájára váltott jegy. Aki pedig inkább biciklivel közlekedne a helyszínek között, annak ott a Citybike. A 120 dokkoló mellé ugyanis - a rendezvény idejére - a kiindulási pontként szolgáló Maria-Theresien-Platz-ra is kihelyeztek egy mobil Citybike-állomást. 

Részletes program, helyszínek, jegyek:
http://langenacht.orf.at


Fotó: ORF Hans Leitner
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ