RSS Feed

EU – hazahúz az autósok szíve

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 04. 17:30:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

EU – hazahúz az autósok szíve

Míg Angliában a Fordot, s Magyarországon a Suzukit vásárolják főleg a polgárok, addig VI. Fülöp király napsütötte birodalmában a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A vevők fele-fele dönt új benzines, illetve dízel modell mellett.

A járműiparral rendelkező országokban jobbára a belföldi márkákat részesítik előnyben a vevők. Hazánkban 2018-ban is keresettek a Suzuki típusai. A német nyelvterületen a Volkswagen a sztár. VI. Fülöp király napsütötte birodalmában pedig a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A vevők fele-fele választ benzines, illetve dízel modellt. Az elektromos autók piaca egyelőre nem jelentős. A legkelendőbb típus hagyományosan a beföldön gyártott Seat Ibiza és a Leon. Az Opel Corsa bronz érmes - 2018-ban is jól fogynak az alsóbb árszegmens típusai.

A cseheknél a belföldi gyártású ©koda  a kedvenc, s ez a helyzet Finnországban is. Dániában viszont a Peugeot 208-as vezette tavaly az eladási listákat: továbbá keresettek a Nissan Qashquai-ok és a VW Polo-k is. II. Erzsébet királynő birodalmában a Ford Fiesta/Focus a legnépszerűbb, s havi 6-7 ezer jobbkormányos Volkswagen Golf is vevőre talál. Nyugati szomszédainknál - akárcsak az NSZK-ban - hagyományosan a Golf/Polo páros a legkedveltebb új autó.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ