RSS Feed

Lakat alatt a lipcsei gengszter

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 04. 12:29:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lakat alatt a lipcsei gengszter

Rablásért és súlyos testi sértésért közel hat évre a rács mögé kell vonulnia Szászországban egy fiatalembernek. Nelson Z. régi ismerőse a zsaruknak, hiszen az afrikai gyökerű, lipcsei srác ült már börtönben. Állítása szerint ott szokott rá a drogokra.

A hajdani NDK legendás vásárvárosában a játék- és kábítószer szenvedélyéről ismert, 26 esztendős legény 2018 elején támadt meg két taxist. Először egy 60 éves sofőrt tett ártalmatlanná elektromos sokkolójával, majd pár nappal később egy 49 esztendős asszonyt foszott ki. Az első akció során 400, majd pedig 500 eurót zsákmányolt a mozambiki ősökkel büszkélkedő zsivány.
A hajnali bandita most bumerángként tér vissza a rács mögé. A bűncselekményeket beismerő, agresszív fiatalembert öt év, nyolc hónapnyi sittre ítélte szeptemberben a lipcsei bíróság. Az indoklás szerint Nelson Z. kaszínózásra és drogozásra nem melóval szerzett pénzt, hanem aljas rablásokkal – ezek a két taxis áldozatnak az anyagi kárnál súlyosabb lelki sérülést okoztak, s hosszabb időre munkaképtelenné váltak.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ