RSS Feed

Lipcse: lángoló autók

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 10. 03. 12:24:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lipcse: lángoló autók

Szomorú jelenség évek óta Németországban, hogy (zömében) ismeretlen tettesek parkoló autókat gyújtanak fel. 2018-ban már több millió eurós anyagi kárt okoztak a piromániás bűnözők Hamburgtól Lipcséig.

Ez utóbbi szász településen - Leipzig - tavaly 70 jármű esett a lángok áldozatává. Idén őszig pedig további 53 kocsit gyújtottak fel az 550 ezer lakosú mini metropoliszban. A hajdani NDK legendás vásárvárosában szeptember második felében például egy 90 ezer eurós (kb. 30 millió forint) Jaguar F-Pace vált a tűz martalékává. További két, szomszédos verda, egy Merci és egy Opel Astra is megperzselődött a katasztrófában.
Húsz perccel azután, hogy az égő brit luxuslimuzinhoz riasztották a hamutiprókat, egy másik lipcsei autós is sirathatta négykerekű kedvencét. Csekély vígasz, hogy az anyagi kár nem jelentős, hiszen a rendszám nélküli Opel Vectra már régen kilehelte a lelkét. Hatalmas szerencse, hogy a szászországi piromániás akcióknak eddig személyi sérültje nem volt.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ