RSS Feed

Néma forradalom a Szemrevalón

Mixonline - 2018. 10. 02. 13:00:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Néma forradalom a Szemrevalón

Javában zajlik a a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethet intézet közös filmfesztiválja , a SZEMREVALÓ. A budapesti Művész Moziban és pécsi, szegedi, debreceni mozikban is zajló vetítéseken a három ország legfrissebb filmtermését láthatjuk.

Október 3-án a Néma forradalom című filmet vetítik a Művészben 18.30-tól. A német történelmi dráma a keletnémet Sztálinvárosban játszódik. 1956-ban néhány érettségiződ diák a nyugati médiából értesül a magyar forradalom véres leveréséről. A hír sokkolja őket és a másnapi tanítás kezdetén egyperces hallgatásukkal fejezik ki szolidaritásukat az áldozatokkal. A gépezet beindul...

Október 4-én 18.30-tól a LUX- A fény harcosa című német alkotás kerül vászonra, amely egy filmes csapat: LUX mindennapi küzdelmeit követi , amit egy jobb világért folytat. 

Október 6-án a Murer- Egy per anatómiája című osztrák filmet nézhetjük meg 20.30-tól. A film cselekménye 1963-ban, Grazban játszódik: egy tekintélyes helyi politikust és nagybirtokost bíróság elé állítanak a II. világború  alatt elkövetett emberiesség elleni bűntetteiért. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ