RSS Feed

Fáradtan is ezüst a Világkupán

M. A. - 2018. 10. 01. 17:48:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fáradtan is ezüst a Világkupán

Kiválóan szerepeltek a magyar tornászok a párizsi Challenge Világkupa szerenkénti döntőiben, Vecsernyés Dávid ezüstérmes lett, Babos Ádám a pontszerző negyedik helyet szerezte meg, míg Fehér Nóra hetedik lett.

A nőknél Fehér Nóra talajon eredetileg a kilencedik pozícióban végzett a selejtezőben, és első számú tartalék volt, de a francia versenyző még szombaton visszamondta a finálét, így Fehér vasárnap is bemutatkozhatott. Talajgyakorlatára 12.050 pontot kapott, ezzel az előkelő hetedik helyen zárt.

A férfiaknál Babos Ádám korláton, míg Vecsernyés Dávid kedvenc szerén, nyújtón jutott a fináléba. Az FTC-Telekom tornásza, Babos hosszú sérülése után a közelmúltban kezdett ismét versenyezni, és 13.350 ponttal a negyedik helyen végzett.  Mindössze öt tizeddel maradt le a dobogóról, és ezzel a negyedik pozícióval eddigi legjobb Világkupa eredményét produkálta. A BHSE Eb-bronzérmes tornásza, Vecsernyés hozta a tőle megszokott stabil gyakorlatot, amely 14.150 pontot ért. Ennél  magasabb pontszámot (14.300) csak a japán Taura Seiya kapott, így Vecsernyés Dávid megismételte múlt heti szombathelyi bravúrját, és ismét ezüstérmes lett.

„Eleve fáradtabban jöttem ki erre a versenyre. Nem volt egyszerű a selejtező sem, nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, többet is rontottam. A döntőre összeszedtem magam, és elmondható, hogy összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel” – nyilatkozta Vecsernyés Dávid.

 


Fotó: honved.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ