RSS Feed

Kiss in Budapest Londonban

mm - 2018. 10. 02. 17:00:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kiss in Budapest Londonban

Több mint 3.200 látogató próbálta ki a Magyar Divat és Design Ügynökség „Kiss in Budapest” elnevezésű installációját a London Design Biennalén. A szeptember 4-23. között megrendezett eseményen hatalmas sikere volt a pavilonnak az érdeklődők között.

Reflektálva a biennálé idei témájára, idén 40 ország mutatta be, mit jelent számukra az érzelmek és design kölcsönhatása. A magyar pavilon a közös pillanatok megélésére fókuszált; megalkotását a növekvő társadalmi elidegenedés, az érintés hiánya, valamint az emberi kapcsolatokban jelenlévő intimitás inspirálta. A mindennapjainkat átszövő technológia ugyan könnyebbé és gyorsabbá teszi a kommunikációt, azonban nem helyettesítheti az együtt töltött időt, a valódi pillanatok megélését.

Az installáció a designipari szakértők és az érdeklődők figyelmét is felkeltette, hiszen több mint 3.200 látogató készített egy romantikus, virtuális képeslapot Budapest legszebb látnivalói előtt. Azokat, akik kitöltötték az elektronikus kérdőívet, leginkább a Halászbástya nyűgözte le, de hasonló arányban kedvelték a Parlamentet és a Vajdahunyad Várat is. A kitöltők 60 százaléka járt már Budapesten és közel 80 százalékuk ajánlaná ismerőseinek, hogy utazzanak el a magyar fővárosba. Több mint 70 százalékuk azt mondta, szeretné meglátogatni ezeket a látnivalókat a közeljövőben. 

A nagy sikerre való tekintettel az installációt több rendezvényen is szeretnék majd bemutatni. Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatója elmondta: „A külföldi rendezvényeken való részvételünk célja, hogy nemzetközi színtérre emeljük a magyar designipart, ezáltal egyre többen megismerhetik és felfedezhetik Magyarország kreatív oldalát is. Büszkék vagyunk arra, hogy a London Design Biennálén ilyen nagy sikert aratott az installációnk.” 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ