RSS Feed

Bogaras brazilok

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 09. 30. 12:23:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bogaras brazilok

A Föld ötödik legnépesebb államában a {csupán Latin-Amerikában összeszerelt} Chevrolet Onix a kedvenc. Igaz a jó öreg Volkswagen Bogarak és más VW-k sem tüntek még el Brazíliában az utcákról.

S mi a helyzet török földön? Nos a közvéleménykutatások szerint az eurázsiai köztársaságban a - nálunk Tipo néven árusított - Fiat Aegea az egyik legkedveltebb típus. És a Volkswagen Passatra és a Renault Cliora is sokan voksolnak. Ennyit az elméletről! Gyakorlatban a szív és a pénztárca szavára egyaránt hallgatnak a törökországi autósok. Így a VW büszkélkedhet a legnagyobb piaci részesedéssel Recep Erdogan „ultrademokratikus“ birodalmában. Az ezüstérem a Fiatnak jár és dobogós a Renault is. (Angela Merkel, negyedszer újraválasztott kancellárnő országában főleg a BMW-t és a Mercit imádják a török gyökerű ifjak.) 

Apropó Európa! A német nyelvterületen 2018 nyarán is a Volkswagen Golf a legnépszerűbb típus. A napsütötte Itáliában a Fiat Panda, a franciáknál pedig a Renault Clio a sztár. Spanyolországban hagyományosan a hazai Seat Ibiza és a Leon csábítja a legtöbb vevőt. S mi újság például Dél-Afrikában? Nos a fekete kontinens - komoly járműiparral büszkélkedő - déli csücskében a terepjárós, furgonos erényeket ötvöző Toyota Hilux a "király". A városi forgalomban pedig a VW Polo Vivo a bajnok. A bronzérmes Ford Ranger típusból 2018-ban is havi több ezret értékesítenek a dél-afrikai szalonok. Bezzeg a brazil vevők szíve más márkákért dobog! A Föld ötödik legnépesebb államában a {csupán Latin-Amerikában összeszerelt} Chevrolet Onix a kedvenc. Igaz a jó öreg Volkswagen Bogarak sem tüntek még el az utcákról. Ja, és pillantokon belül divatos lett Brazíliában a pár hónapja debütált Renault Kwid Crossover is.

    Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ