RSS Feed

Mégis, kinek az érdeke?

Regös István - 2018. 09. 28. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mégis, kinek az érdeke?

Valószínűleg nemcsak a magyar, hanem az egész világ médiájára jellemző, hogy lecsapnak egy még olyan undok témára is, mint amiről legszívesebben senki nem akarna hallani, majd rövid idő után félredobják, mint egy használt papírzsebkendőt. Ilyen témák, az úgynevezett zaklatások. Azért bosszant, mert vagy fontos ez a téma vagy nem.

Ha pedig fontos, márpedig szerintem nagyon az, akkor nem reklámot kellene csinálni belőle, hanem végigvinni a megoldásig, elemezni a történetét, feltárni az okokat, bemutatni az okozatokat és elvégezni a hatásmechanizmus tanulmányait.

Elég a kampányból!

Ehelyett mi van? Pár napig, hétig csámcsogunk, hogy egy nagy tekintélyű bankár magáévá teszi a szobalányt. A fene sem értette akkor sem, most sem, hogy ez a vastag zsebű bankár, aki az egész szállodát megvehette volna, miért rontott rá egy szobalányra? Ha betegség okán, akkor nem bűntény és nem az újságok oldalára való. Ha pedig csak egy aljadék cselekedete és a szobalány ellenére volt, akkor jár neki a mérhetetlen seggberúgáson túl valami komolyabb büntetés. De nem így volt! Valószínűleg elejtett itt-ott néhány ezer dollárt, elvált a feleségétől és piszok nagy kuss következett be. Azóta sincs hír róla, ugyanúgy, ahogy előtte sem volt. Azt tudom, hogy állítólag több szállodai szobát bekameráztak, mert a szobalányoknak nehéz sorsuk lett. Persze nem tudom, ki lakna szívesen egy olyan szállodaszobában, ahol még azt is videóra veszik, ha piszkálja az orrát. A szobalányról meg ne is beszéljünk!


Botrány a négyzeten

Aztán lett egy még nagyobb botrány. A világ egyik leghíresebb producere következett. Egészen odáig üldözték, amíg összeomlott a vállalatbirodalma és ő maga is. Ha az összes színésznő, aki neki esett, akkor tette volna a feljelentéseit és bejelentéseit a zaklatásról, amikor történt, sokkal jobban drukkolnék nekik. De ha éltek a hatalmas producer szolgáltatásaival, vagyis az ő szolgáltatásaik révén kapták a filmszerepeiket, akkor már nem vagyok meggyőződve arról, milyen volt ez a kapcsolat. Abban biztos vagyok, hogy a producer felhasználta a hatalmát, amikor magáévá tette – ha tette – vagy egyéb szexre kényszerítette a művésznőket, akkor gyenge embernek tartom és szerintem szégyellje magát! Mert nem érzelmet adott, hanem lehetőséget és talán van olyan nő a Földön, (szerintem többen is, akik legalább ennyire elítélik azokat a nőket, akik nem is adnak, de nem is várnak érzelmet, az egész üzletként szerepel a gondolatvilágukban.


Egymás nélkül semmik vagyunk

Mert valószínű, mióta férfi és nő él a Földön, hogy ezt a sokat emlegetett szexet nem egyformán értékelik. Sőt, vannak országok és nem is kicsik, ahol a szex jelentése jelentősen különbözik az európai értelmezéstől. Vannak olyan iszlamista országok, ahol a nőt már azért elítélik, ha kilátszik a haja, a bokája, mert ez már szexuális csábítást jelent. Van, ahol a férfit vesszőzik meg, ha házasságon kívül hozzáér egy nőhöz. Amerikában egy bizonyos elnök kapcsolatba került egy bizonyos gyakornokkal, aki volt szíves összetéveszteni a kubai szivart az elnök fütyülőjével. Azért merem ezt leírni, mert nyilvános tárgyaláson a bíróság úgy döntött, hogy nem volt aktus, vagyis ne szégyenlősködjünk, a nemi szervek nem egyesültek, így hát a „franciázás” nem szex, ebből következett, hogy az elnök nem követett el szexuális erőszakot. 


Világjelenség

Így lassanként elérkezett Magyarországra is, hogy a szenzációéhes média mindent felkapott, ami e témába tartozott. Előkerült egy bizonyos színésznő, aki évtizedekkel korábbi esettel rukkolt elő, méghozzá legalább olyan undorító módon, mint ahogyan (ha igaz) vele megtörtént az eset. Lényegében mi is történt? Ez és ehhez hasonló történetek szerint egy nagyon nagy tekintélyű színházi ember, a hölgyek állítása szerint, szinte szégyenkezve írom le, egy autóban nemi szervét a szája felé lógatta. Így leírva is szörnyű, hát még megcselekedve! Ha mindez igaz és ezt évtizedekig hordta magában a színésznő, akkor, mint ahogy írtam, jár a megvetés és elévülés folytán csak a képletes büntetés. De ha nem igaz és évtizedek után egy nagy tekintélyű színházi ember karrierje derékba törik, minden bizonyíték és minden bírósági tárgyalás jogerős ítélete nélkül, veszélyes. Legalább olyan veszélyes, mintha megtörtént volna. Mégis kinek az érdeke, hogy az egymás nélkül élni képtelen férfi és nő egymás ellensége legyen? Kinek az érdeke, hogy szülje a bizalmatlanságot? A Nőknek, akiknek életeleme a hódítás? A férfinak, akinek életelme, hogy hódítson? A nőnek, aki természetszerűen vágyik az ölelésre? A férfinak, aki ölelni akar? A természetes egységet feldúlni kinek az érdeke?


Szeressük egymást gyerekek!

A jog tehetné a dolgát. Biztosítani kellene a nők jogát a szabad és önszántában megtett bármilyen szexuális magatartáshoz. Ne hagyjuk, hogy jogi csűr-csavar, gonosz férfiak, gonosz nőkké, a gonosz nők pedig a gonosz férfiak ellenségévé váljanak! Igenis lázadjon fel minden nő, akit nem engednek szabadon dönteni! Igenis forduljon bírósághoz, ha atrocitás éri! Ne huszonöt év múlva, hanem azonnal! A bíróság legyen kemény, ne olyan, mint a puhány férfi! A férfiak gondolják meg, mit tehetnek, hol a határ! De egy igazi férfi úgyis tudja, hogy a partnere akar valamit, vagy nem. Sem a női, sem a férfi test nem tud hazudni, nem tudja a vágyakat becsapni. Hol vannak azok a férfiak, akiket ok nélkül vádoltak meg? Mert a vádlók előkerültek. Hol van a bátorságuk azoknak a férfiaknak, akiket igazságtalanul vádoltak meg? Miért nem álltak ki, hiszen már úgyis ismertté vált a személyük a nyilvánosság előtt. Ország-világ előtt jelentették volna ki, hogy hazugság volt minden vádpont. És hol vannak a vádlók, akik előterjesztették valamennyi bizonyítékukat és hol az a bíróság, amelyik legalább kísérletet tesz, hogy döntsön, a fehér és a fekete között. Igen, minden nőt előre fogok engedni az utcán, a liftben, igen, fel fogom segíteni a kabátot a nők vállára nem azért, mert ők alsóbbrendűek, hanem mert felsőbbrendűek (ez a téma nem kampány, hanem folyamatosan figyelmet érdemel.).


Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ