RSS Feed

Oktoberfest

Mogyorósi Géza - 2018. 09. 19. 8:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Oktoberfest

Idén szeptember 22-én délben csapolják az első korsó sört a müncheni Oktoberfesten. A folyékony kenyér literje már átlépi a 10 eurós lélektani határt, de szerintem ez cseppet sem zavarja majd a bel- és külhoni publikumot. Biztosra veszem, hogy a bajor főváros 185. sörünnepén nem lesz hiány magyar vendégekből sem. Egyrészt München remek hely, másrészt 7 óra alatt kocsival oda lehet repeszteni. Harmadrészt, a festői délnémet tartományban nagyon értenek a gasztronómiához, turisztikához.

Ja, és el ne felejtsem a germán „Bier” íze, minősége kiváló! Azt nem tudom, hogy mit szokott inni a Bajorországba bumerángként visszatérő – illiberális – magyar kormányfő. Ám az Oktoberfesten szolgálatot teljesítő honfitársaink szabadidejükben biztosan tesztelik majd a habzó csemegét.

Micsoda? Magyar rendőrök járőröznek ősszel Németországban?! Bizony én is felkaptam a fejem a hírre, hogy a nyáron Münchenben tárgyaló Pintér Sándor megállapodott bajor kollégájával abban - 1-2 sör mellett? - hogy az Oktoberfest biztonságáról magyar zsaruk is gondoskodnak majd. Joachim Herrman tartományi belügyminiszter – a német migráns téma vasökle – jelezte: „a müncheni sörfesztiválon az idén is dolgoznak majd zsebtolvajok elfogására szakosodott magyar rendőrök.” Ez azért picit azt is sejteti, hogy külföldi bűnelkövetők Európa szegényebb tájairól szintén várják a szeptember 22-i buli startot.

Sör, perec, mélydekoltázs, bőrgatya – zene. A 185. Oktoberfest igazi népünnepély, persze nem a csóró rétegeknek! Várhatóan 2018. október 7-ig ezúttal is több millió „kultúrára” szomjas polgár keresi majd fel a bajor metropolisz hagyományápoló rendezvényét. Fogadni merek, hogy az elhenyélt oroszországi foci vébé, a meg nem szerzett ötödik germán diadal is téma lesz a sörsátrak árnyékában. Prosit!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ