RSS Feed

Apad a csapat

Mogyorósi Géza - 2018. 09. 08. 8:06:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Apad a csapat

Nem lepődtem meg, hogy augusztusban - Mesut Özil után - Mario Gómez García is bedobta a törölközőt: pontosabban visszaadta a német válogatott trikóját. A 33 éves, kettős állampolgárságú, milliomos labdarúgó azért nyitva hagyott még egy kiskaput.

A VfB Stuttgart német-spanyol gyökerű támadójátékosa egyrészt levonta a következtetést az elbénázott nyári vébé tapasztalataival/kritikáival kapcsolatban. Másrészt májusban gyermeke született Gómeznek és bájos hitvesének, így a már-már ibériai klímájú szülőföldjén jelenleg a családjára koncentrál a stoplis sztár. A minap elrajtolt friss Bundesliga szezonban persze futkározik még Mario, de már rég nem varázsló a gyepen. S noha lesz annak valami drámai szépség, hogy a nyári labdarúgó vébén lelketlenül focizó, 2014-es világbajnok német nemzeti tizenegy első szeptemberi csatátáját (UEFA Nations League) az idei aranyérmes Franciaországgal vívja, sem a török ősökkel büszkélkedő Özil, sem Gómez – német anya, spanyol apa – nem veszik már fel a négy csillagos válogatott mezét. Sóhaj és kérdőjelek: őszig még hányan dobják be a törülközőt az NSZK-ban? Az már világos, hogy Sami Khedira is kimarad a DFB 2018 őszi-téli kűzdelmeiből. A német-tunéziai állampolgárságú, colos srácért, a Juventus Turin gazdag középcsatárért persze nem nem kell aggodnunk – fogunk még hallani róla,  miközben a pálya szélén makacsul ugyanaz a multimilliomos, germán tréner idegeskedik, mint akinek szinte egyetlen tanácsát sem fogadták meg tanítványai az oroszországi tornán! Jogi Löw! A két tucat lúzerből vajh' a „színtiszta bionémetek” is levonják a konklúziót, avagy csak a két nemzethez húzó fiúk, mint a sárba tiport Mesut, az önként visszalépett Mario és a napokban lapátra tett Sami?

Apropó Gómez! A krisztusi korba lépett gólgyáros, azért nem zárja ki, hogy a 2020-as ebén megint csatlakozzon Löw teamjéhez. A bústekintetű tréner szerződését 2022-ig hosszabbította meg a DFB. A csapat apad, s komoly rostát javasolt a szövetségi kapitánynak az idős Franz Beckenbauer is. A világbajnok egykori játékos és edző, „Der Kaiser” a 2018-as gárda {Neuer, Boateng, Ginter, Hector, Hummels, Kimmich, Plattenhardt, Rüdiger, Süle, Brandt, Draxler, Gómez, Goretzka, Gündogan, Khedira, Kroos, Müller, Özil, Reus, Rudy, Werner stb.} hozzáállását kritizálta elsősorban a nyári leszereplés után. Mesut Özil, majd Mario Gómez García már elköszönt, Sami Khedira is búcsúzni kényszerült a német válogatottságtól. Sértődötten, tökösen? Gazdagon, elegánsan? Még keressük a választ!

Ha jól értem Beckenbauer már-már „szabotázsként” értékelte a német nemzeti tizenegy unott, bénázó oroszországi gurigázását. „A labdarúgás elsősorban futó játék. Ám nulla hajlandóságuk volt hozzá. A csapat inkább az ellenkezőjét tette annak, amit Löw elvárt tőlük”. Bölcs, precíz elemzés. Talán a Kárpát-medencében is érdemes odafigyelni a veterán bajor labdamágus dörgedelmeire.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ