RSS Feed

Venezuela - Válság a köbön

mti - 2018. 08. 19. 8:59:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Venezuela - Válság a köbön

A héten először fordult elő, hogy Venezuela már a tőkét sem tudta visszafizetni egy lejáró kötvénye után - olvasható a Bloomberg cikkében. A dél-amerikai ország gyakorlatilag hónap óta csődben van, mostanra 6,1 milliárd dollárral tartozik a kötvénytulajdonosoknak.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a venezuelai államcsőd: egy augusztus 15-én lejáró kötvény után már a tőkét sem fizette vissza az ország. Ezzel tavaly november óta már 6,1 milliárd dollárnyi tartozást halmoztak fel. Eddig azonban csak a kamatfizetésekkel maradtak el, szerdán egy egymilliárd dolláros lejárat esetében pedig már a befektetett összeget sem tudták visszafizetni. A befektetők és a hitelminősítők egyébként már az első elmaradás, vagyis tavaly ősz óta szelektív államcsődnek minősítik Venezuela jelenlegi helyzetét.

Nicolas Maduro elnök az első kamatfizetés elmaradásakor jelezte, hogy át szeretné strukturálni az ország adósságát, erre azonban egyelőre nem volt fogadókészség, mivel a befektetők szeretnék visszakapni a pénzüket. Elemzők szerint az utóbbi hetekben meghozott intézkedések a jó irányba mutatnak, mint például az állami üzemanyagár-támogatás mérsékelése és a venezuelai devizáról öt nulla levágása, ettől azonban nem fogja tudni visszafizetni adósságát az ország. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ