RSS Feed

Kopár István áthaladt az Egyenlítőn

Helly Hansen - 2018. 08. 10. 13:01:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kopár István áthaladt az Egyenlítőn

Kopár István 39 napja indult útnak további 17 versenyzővel együtt a franciaországi Les Sables d’Olonne kikötőjéből, hogy teljesítse élete első szóló, kikötés nélküli Földkerülő kihívását. A magyar származású vitorlázó pár napja áthaladt az Egyenlítőn, innentől kezdve tehát már a déli féltekén küzd meg az elemekkel.

István az Egyenlítő áthajózása után kifejezetten jól tud haladni a délkeleti passzátszelekben. A félelmet nem ismerő vitorlázó a verseny legjobb átlagát produkálta az elmúlt 24 órában, miután közel 120 tengeri mérföldet tett meg ezalatt. Fontos megemlíteni, hogy a Golden Globe Race-en versenyző István egyébként nehéz heteken van túl, hiszen a meghibásodott szélkormánya miatt egy rövid megállót kellett beiktatnia a Zöld-foki-szigetek mellett, viszont mivel nem kötött ki és nem vett igénybe külső segítséget, a rendezők döntése alapján tovább folytathatta a versenyt. Jelenleg a 10. helyen hajózik.  

A 30 000 tengeri mérföldet felölelő útvonal a legtapasztaltabb vitorlázóknak is igazi kihívást jelent, főleg abban az esetben, ha kizárólag hagyományos navigációs eszközökre támaszkodhatnak. István ezúttal a tizenharmadik alkalommal lépte át az Egyenlítőt eddigi életútja során, egy ilyen versenyen azonban még számára is elengedhetetlen, hogy a legjobb minőségű technikai ruházatot viselje a fedélzeten. A norvég Helly Hansen á

Fotó:
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ