RSS Feed

Nem tér vissza a színpadra Cserhalmi György

Bors - 2018. 08. 10. 17:00:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nem tér vissza a színpadra Cserhalmi György

A Bors legfrissebb információi szerint to­vábbra sem láthatjuk a színpadon a hetven éves Cserhalmi Györgyöt, aki már tagja sem lesz a Nemzeti Színház társulatának. A történtek mögött egészségügyi gondok állnak: a Nemzet Színésze ugyanis komoly térd- és gerincproblémákkal küzd. Mint ismert, Cserhalmi tavaly tavasszal térd- és gerincműtéten esett át, és bár az operáció sikeres volt, tavaly év végén nem tudta elkezdeni az Úri muri próbáit.

 A hetvenéves színészről néhány héttel ezelőtt írtuk meg, hogy javuló egészségi állapotára való tekintettel a Nemzeti Színház számít rá a 2018/2019-es évadban, sőt egyenesen a magyar drámatörténet legfontosabb alakjának megformálására kérte fel Vidnyánszky Attila igazgató. A legfrissebb információnk szerint azonban to­vábbra sem láthatjuk a színpadon a kiváló művészt, és társulati tag sem lesz.

Az Úri muri első próbáin még megjelent, igaz bottal. A szerepét azonban nem játszotta el
Az Úri muri első próbáin még megjelent, igaz bottal. A szerepét azonban nem játszotta el
Rendezőként azonban továbbra is számítanak a sztárra, 2019 áprilisában készül bemutatni Örkény István Macskajáték című drámáját Udvaros Dorottya és Bánsági Ildikó főszereplésével.


– Azok az izmaim nincsenek meg, amik tartják a gerincem, mivel ott operáltak. Ezt kell megerősítenem, és akkor minden rendben lesz... A napi négy óra próba megvisel: hazamegyek, és dőlök össze – idézi a Bors Cserhalminak a színház honlapján látható videó­interjúját. A népszerű színész akkor úgy gondolta, 2018 tavaszára eléggé megerősödik ahhoz, hogy vállalni tudja az előadást. – Ez nekem most nem megy. Próbálni tudok, de egy előadást üzembiztosra megcsinálni nem, ezt be kellett látnom. A főorvos úrral is beszéltünk, és az a végeredmény, hogy valamikor ta­vasszal, április körül lesz a bemutató. Addigra biztosan felerősödöm – tette hozzá az azóta is bemutatásra váró darabbal kapcsolatban a Nemzet Színésze, ma már úgy tűnik, akkor túl derűlátóan.Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ