RSS Feed

Pély Barna a Music Boxban: vissza a gyökerekhez

mti - 2018. 08. 09. 9:17:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pély Barna a Music Boxban: vissza a gyökerekhez

Régi-új, a bluesos-rockos gyökerekhez visszanyúló arcát mutatta meg Pély Barna a Sziget fesztivál szerdai nyitónapján, a tavaly életre kelt előadó-dalszerző színpadon, a Music Boxban.

.A pályáját éppen húsz évvel ezelőtt elkezdett, a United és a B the First zenekarral számos sikert elért Pély Barna régi és újabb dalokat, sztenderdeket és friss szerzeményeket egyaránt tartalmazó műsorral, egy szál gitárral, loopozással és beatboxozással varázsolta el a nemzetközi közönséget.
    "Még a kilencvenes évek elején, tizenhat évesen Cambridge-ben, egy évvel később az Egyesült Államokban tanulhattam angolul, és nagyon megragadott a blues zene, illetve annak a funkkal párosítása. Ez az élmény indította el zenei pályafutásomat és most visszatértem ehhez" - mondta az énekes-gitáros a koncert után az MTI-nek.
    Ennek lenyomata Pély Barna fél évvel ezelőtt megjelent első szólólemeze, az Improvised Destiny. Mint mondta, az elmúlt hónapokban és a közeljövőben is alapvetően az album számait játssza fellépésein, persze kiegészítve régi slágerekkel.
    "A Sziget felkérésére, a külföldi nézőkre is tekintettel most egy olyan műsort adtam elő, amiben azért néhány feldolgozás is helyet kapott. Igyekeztem a dalokkal kapcsolatos érzéseimet belevinni az előadásba, amit a közönség nagyon jól fogadott. Játszottam Bob Dylant, Depeche Mode-ot, két blues sztenderdet, a Little Red Roostert meg a Sweet Home Chicagót, de néhány United-dalt is, a Keserű mézet vagy a Hófehér jaguárt, A Dal 2016-ból meg a You Told Me That You Loved Me-t" - tette hozzá Pély Barna.
    Kitért ara, hogy alapvetően a fúziós zene, a blues, a funk, a soul és a dzsessz stílus ötvözése áll hozzá a legközelebb, de kacsintgat az elektronikus zene felé is. "Ez a sokszínűség megmarad, a legfontosabb, hogy az emberekhez el tudjam juttatni az aktuális üzenetet" - fogalmazott.


Fotó: nyu.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ