RSS Feed

Valaki szóljon Trumpnak

Dalia László - 2018. 08. 11. 8:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Valaki szóljon Trumpnak

Erdőtüzek pusztítanak Kaliforniától Görögországig, hőhullám söpör végig a világon, Svédországban gleccserek olvadnak el és már nem is tűnik olyan lehetetlennek, amit Láng professzor 15 éve megjósolt, hogy 2050-ben Magyarország mediterrán ország lesz, tehát máshogy kell építkezni és cseppenként érdemes összegyűjteni az esővízet is.

Az emberi hülyeség persze mérhetetlen, emlékszem néhány éve még több magyar meterológus az időjárásjelentésben többször elmondta, hogy nincs klímaváltozás, voltak már ilyne melegek száz meg ötven éve is. Persze egy-két rekord lehetett, csak éppen nem ilyen sorozatban és most már minden melegrekord megdőlt, ez a nyár pedig ízelítőt adott abból, mirte számíthatunk a következő években, forróságban, aszályban és viharokban. Trumpot eddig sem a bölcsességéért szerettük, s amikor kilépett a párizsi klíma egyezményből azzal végtelen butaságról tett tanúbizonyságot, hiszen éppen a legnagyobb energiafaló országot képviyeli és egyben a leggazdagabbat is, amelynek illene jó példát mutatnia.

Trump már megválasztása előtt elárulta, hogy számára a klímaváltozás nem több a kínaiak által felépített összeesküvésnél, s ezerrel tolná az olajipart, sőt a legmocskosabb energiahordozót,a szenet is. És persze nem nagyon bízik a szél- és napenergiában. Azzal érvelt, hogy a napenergia drága, és a szélkerekek száz és száz sast ölnek meg – az egyik legszebb és legnagyobb becsben tartott állatot. Azt úgy tűnik, senki sem magyarázta el az amerikai elnöknek, hogy a klímaváltozás miatt hatalmas területek válnak lakhatatlanná, s akkor tényleg megindul a népvándorlás, hogy egy kis élelemhez és vízhez jussanak a szegény vidékek lakói.

Most aztán fel van adva a lecke, de nemcsak az igatlanmágnás elnöknek, hogy mihez kezdenek ezzel a tudással, amit a természet, a bolygó írt. Mert aki ezek után nem fekszik rá az üvegházhatás semlegesítésére, az alternatív energiák terjesztésére, az már semmilyen örökséget nem hagy a gyerekeire, vagy amit mégis, az legfeljebb annyit ér, mint egy leeresztett uszógumi a fuldoklónak a háborgó tengeren. 
Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ