RSS Feed

NSZK: egyre drágább biciklik

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 08. 06. 12:49:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NSZK: egyre drágább biciklik

Az Európai Unió lenépesebb tagállama, egyben autó birodalom is. Ám a négykerekűeknél is több van bringákból Németországban. Közös a két jármű típusban, hogy a vevőknek egyre mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk.

Joggal aggódnak így augusztusban a környezetvédők Európa szívében a levegő- és életminőség romlása miatt. Eközben az újonnan üzembe helyezett kocsik egyre izmosabbak az NSZK-ban. A polgárok átlag 157 lovas verdát választanak, s úgy 33 ezer eurót (kb. 10 millió Ft) áldoznak álmaik automobiljára. A parkolóhely hiány főleg a nagyvárosokra jellemző, de a tömegközlekedés ingyenessé tétele néhány német települést leszámítva nem finanszírozható.

A bicaj állomány 2018-ban már eléri a 75 milliós álomhatárt a 83 millió lakosú, legnépesebb EU tagállamban. Míg 2015-ben átlag 560 euróba került egy új kerékpár Németországban, addig napjainkban immáron 700 eurós vételárral kell kalkulálniuk a vevőknek. A mind értékesebb pedálos masinákból naponta átlag ezer darab eltűnéséről, ellopásáról értesül a hatóság. A drágább elektromos bringák éppúgy népszerűek a zsiványok körében, mint az olcsóbb, hagyományos gyermekbiciklik.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ