RSS Feed

Nem váltották le Prőhlét

444.hu - 2018. 08. 03. 15:50:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nem váltották le Prőhlét

Leváltják Prőhle Gergelyt a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről - írja a Demokrata című lap. A hetilap információ szerint „már csak a szükséges adminisztratív teendők vannak hátra, és Prőhle Gergely szeptembertől már biztosan nem lesz az irodalmi múzeum vezetője”. Azt írták, Kásler Miklós miniszter berendelte a héten, és a beszélgetésük azzal zárult, hogy Prőhlének le kell mondania.

„Kásler Miklós elsősorban a Tanácsköztársaság politikai és esztétikai igazolását kérte számon az igazgatón. Mint ismert, a sajtóban viták zajlottak egy Tanácsköztársasággal foglalkozó kiállításról, amelynek hivatalos kiadványát Prőhle jegyezte” - írja a lap.

Megkérdeztük Prőhle Gergelyt, hogy valóban távozik-e, mire az igazgató azt mondta nincs ilyen információja, és nem igaz, hogy így zárult volna a beszélgetés Kásler Miklóssal.
Azt mondta, a Tanácsköztársasággal foglalkozó kiállítás valóban szóba került, és abban maradtak, hogy ez a kérdés „tisztázásra szorul”, amit Prőhle valószínűleg egy cikkben tesz majd meg. Ő maga viszont úgy készül, hogy szeptembertől továbbra is ő lesz a múzeum igazgatója. Korábban Gulyás Gergely kiállt mellette egy kormányinfón.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ