RSS Feed

"Leesett az állam"

hvg.hu - 2018. 08. 05. 9:02:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Erős szívdobogás, vérnyomás-emelkedés, majdnem kicsorduló könnyek - ezeket a reakciókat váltotta ki az Animal Cannibals két tagjából a Jimmy Fallonnál járt Szellemirtók-sztár rappelése. Hála Kate McKinnonnak, a Yozsefváros című dal az elmúlt évek legnagyobb magyar könnyű zenei sikere az Egyesült Államokban.

Leesett az állunk, meghökkentünk. Az összes olyan létező dolog, amit az ember ilyenkor el tud képzelni, jelentkezett, tehát volt vérnyomás-emelkedés, erős szívdobogás, majdnem még a könnyünk is kicsordult a szépségtől. Egy nagyon komoly magyar zenei szakember írt nekem egy sms-t az előbb, hogy hosszú évek óta ez gyakorlatilag a legnagyobb magyar könnyűzenei siker az Egyesült Államokban. Ha belegondolsz, rengeteg magyar zenekar próbálkozik amerikai karrierrel, de ilyen nézettséget meg elérést, mint ez kis nyúlfarknyi rap, nem produkáltak az elmúlt időben.

Ezt mondta nekünk a telefonban Ricsipí, amikor arról kérdeztük, hogy mit éreztek, amikor meglátták a videót Kate McKinnonról, ahogy az Animal Cannibals számát, a Yozsefvárost rappeli Jimmy Fallon Tonight Show-jában. A nap, a hét, a hónap magyar zenei híre, hogy az Animal Cannibals 1995-ös debütáló nagylemezén (Fehéren fekete, feketén fehér) is szereplő számot a színésznő (a 2016-os Szellemirtókból ismerhetik a legtöbben) megtanulta, amikor Budapesten A kém, aki dobott engem című akcióvígjátékot forgatta, és egy részletet elő is adott belőle Fallon vendégeként. McKinnon láthatóan nemcsak bemagolta a magyar szöveget, de értette is, amit éppen rappelt, ezért is külön leemeljük előtte a kalapunk. A Tonight Show által közzétett videót pedig mindössze öt órája osztották meg, de már egymillióan látták.

Ricsipí elmondta azt is, hogy bár feltettek a Facebookra egy képet, amely azt sugallja, hogy ott voltak a talk show felvételén, de valójában az a fotó egy évvel ezelőtt készült, és nem is New Yorkban, hanem Orlandóban, úgyhogy nem láthatták élőben McKinnon előadását. Csak azt gondolták, a fotó jól rímel a mostani eseményekre.

Az Animal Cannibals jövőre fogja ünnepelni a 30. születésnapját, a jubileumra egy még idén megjelenő dallal is készülnek. Ebben a két tag által ígéretesnek és tehetségesnek tartott feltörekvő rappereket trombitálják össze egy közös zenélésre, hasonló dalt a tizedik és a huszadik szülinapjukra is csináltak már.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ