RSS Feed

Rosta

Mogyorósi Géza - 2018. 08. 06. 8:40:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rosta

Van abban valami drámai szépség, hogy a nyári labdarúgó vébén lelketlenül focizó, 2014-es világbajnok német nemzeti tizenegy első szeptemberi csatáját (UEFA Nations League) az idei aranyérmes Franciaországgal vívja.

A pálya szélén ugyanaz a germán tréner idegeskedik majd szeptember 6-án, mint akinek szinte egyetlen tanácsát sem fogadták meg tanítványai az oroszországi tornán. Jogi Löw szerződését 2022-ig hosszabbította meg a DFB, tehát ha változtatás lesz, az csak a csapat összetételében lehet. Komoly rostát javasol a szövetségi kapitánynak az idős Franz Beckenbauer. A maga is világbajnok egykori játékos és edző, „Der Kaiser” a 2018-as team {Neuer, Boateng, Ginter, Hector, Hummels, Kimmich, Plattenhardt, Rüdiger, Süle, Brandt, Draxler, Gomez, Goretzka, Gündogan, Khedira, Kroos, Müller, Özil, Reus, Rudy, Werner stb.} hozzáállását kritizálta elsősorban a nyári leszereplés után. Mesut Özil már elköszönt a német válogatottságtól.

Egy több millió példányszámú német lapnak azt nyilatkozta Beckenbauer, hogy „Löwnek keménynek kell lennie a válogatott tagjainak nominálásakor és nem lehet tekintettel a nagy nevekre. A hála nem visz előre.” Jogi döntését, hogy marad a team élén helyesnek tartja a „Császár”, ám az újrakezdéshez arra lesz szükség, hogy az erőbedobást megtagadó tapasztalt játékosok összetételén is változtatni kell.”

Ha jól értem Beckenbauer már-már „szabotázsként” értékeli a német nemzeti gárda unott, bénázó oroszországi gurigázását. „Fußball ist in erster Linie ein Laufspiel. Es bestand aber null Bereitschaft dazu. Die Mannschaft hat eher das Gegenteil dessen gemacht, was ihr Löw aufgetragen hat.“ Magyarán: „A labdarúgás elsősorban futó játék. Ám nulla hajlandóságuk volt hozzá. A csapat inkább az ellenkezőjét tette annak, mint amit Löw elvárt tőlük”. Bölcs, precíz elemzés. Talán a Kárpát-medencében is érdemes odafigyelni a veterán bajor labdamágus dörgedelmeire.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ