RSS Feed

Sok autó kerül szervizbe nyáron

Tóth Fanni - 2018. 08. 02. 17:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sok autó kerül szervizbe nyáron

A nyári időszakban megnövekszik az érdeklődés az autószervizek kínálata iránt: a tradicionális autófelkészítés mellett egyre népszerűbbek a kényelmi szolgáltatások is.

Klímajavítás, autómentés, általános karbantartás – ezeket a szolgáltatásokat kutatja a legtöbb autós a közösségi szervizkereső oldalon, a GarVisoron, derült ki közel százezer felhasználó keresései alapján. A nyári időszakban megnövekszik az érdeklődés az autószervizek kínálata iránt: a tradicionális autófelkészítés mellett egyre népszerűbbek a kényelmi szolgáltatások is. A statisztikák szerint a meghibásodásokat főleg az időjárási viszonyokból vagy figyelmetlenségből adódó balesetek és a magas hőmérséklet miatti elektronikai problémák okozzák.

A KSH adatai alapján közel másfélszer annyi baleset történik az utakon a nyári hónapokban, mint a zord időjárású téli időszakban. A jó idő beköszöntével lankad az autósok figyelme, ezért több a közúti baleset és a külső hőmérséklet emelkedéséből származó műszaki – főként elektronikai – probléma is. Az autómentés épp ezért az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, amiért a gépjármű-tulajdonosok szervizkeresésre adják a fejüket a nyár folyamán. 

Az általános teendők az élen
A portálon - amely több mint 2.500 regisztrált szerviz szolgáltatásait tartalmazza – a 2018. április-júliusi időszakban elindított keresések háromnegyede olyan általános szolgáltatásokra irányult, mint az olaj- és szűrőcsere, ami arról árulkodik, hogy az autótulajdonosok a nyaralás előtt főként ebből a célból keresik fel a szervizeket a hosszú út előtt. Az autóvillamosság területéhez tartozó javítások szintén gyakori keresőszavak a portálon, ezeket a látogatók közel 50 százaléka üti be a keresőbe. A GarVisor adatai szerint a felhasználók egyharmada a nyári időszakban a klíma meghibásodása miatt keres szervizt, de az autósok nincsenek egyszerű helyzetben, mert csak a felmért műhelyek alig negyedének portfóliója tartalmazza ezt a szolgáltatást.

Egésznaposak a legkedveltebb kényelmi szolgáltatások
A kényelmi szolgáltatások közül a legtöbben a 24/7 típusúakat keresték, ezen belül is főként a non-stop gépkocsi-átvétel és non-stop javítási szolgáltatások iránt érdeklődtek. A keresések alapján elmondható, hogy a kereslet óriási, hiszen a szervizek nyitva tartása sokszor egybeesik klienseik munkaidejével, ezért a tulajdonosok nyitottak az olyan megoldások felé, amik biztosítják számukra, hogy bármikor leadhassák és bármikor el is hozhassák gépkocsijukat a szerelőtől. Sajnos a műhelyek egyelőre nehezen tudják kielégíteni az autósok igényeit, hiszen a 24/7-es átvételt mindössze a felmért szervizek 20 százaléka, a 24/7-es javítások biztosítását pedig csak 7 százalék tudta garantálni. 

A fővárosban találkozik a kereslet és a kínálat
A legtöbb keresés a portál adatbázisában Budapestről és környékéről érkezik. Szintén sokan kérnek segítséget Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Veszprém megyében is. A felületre mindeddig több mint 2500 autószerviz regisztrált, melyek 20 százaléka a fővárosból és Pest megyéből származik. A közép-magyarországi régiót Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megye követi. A közösségi szervizkereső felületén a felhasználók leggyakrabban Peugeot, Opel és Ford típusú járművekhez keresnek megfelelő szervizszolgáltatást.

A cég honlapján, a garvisor.com-on és a hozzá kapcsolódó közösségi mobilalkalmazáson keresztül idén március óta összesen 100.000 keresés érkezett 500 település több ezer szervizének szolgáltatásai között. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók valós képet kapjanak a környező szervizek tevékenységeiről és a lakóhelyük környezetében olyan szakembert találjanak, akinek szolgáltatási palettája a leginkább megfelel számukra.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ