RSS Feed

Az EU legnépszerűbb típusai

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 07. 31. 8:50:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az EU legnépszerűbb típusai

VI. Fülöp király napsütötte birodalmában a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A vevők fele-fele döntött a múlt évben benzines, illetve dízel modell mellett. Az elektromos autók piaca egyelőre szerény.

A járműiparral rendelkező országokban jobbára a belföldi márkákat részesítik előnyben a vevők. Hazánkban 2018-ban is keresettek a Suzuki típusai. A német nyelvterületen a Volkswagen a sztár. VI. Fülöp király napsütötte birodalmában pedig a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A vevők fele-fele döntött a múlt évben benzines, illetve dízel modell mellett. Az elektromos autók piaca egyelőre nem jelentős. A legkelendőbb típus hagyományosan a beföldön gyártott Seat Ibiza és a Leon. Az Opel Corsa bronz érmes volt, s 2018-ban is jól fogynak az alsóbb árszegmens típusai.

A cseheknél a belföldi gyártású ©koda  a kedvenc, s ez a helyzet Finnországban is. Dániában viszont a Peugeot 208-as vezette tavaly az eladási listákat: továbbá keresettek a Nissan Qashquai-ok és a VW Polo-k is. II. Erzsébet királynő birodalmában a Ford Fiesta/Focus a legnépszerűbb, s havi 6-7 ezer jobbkormányos Volkswagen Golf is vevőre talál. Nyugati szomszédainknál - akárcsak az NSZK-ban - hagyományosan a Golf/Polo páros a legkedveltebb új autó.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ