RSS Feed

Újvidéki mesék

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 07. 30. 12:36:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Újvidéki mesék

Igor Kolarov friss - karcsú, ám tartalmas - újvidéki kötete "Nem csak mesék nem csak gyerekeknek" mottóval ajánlja magát az ifjú olvasók figyelmébe. De idősebbek is haszonnal forgathatják a Szenti Lilla illusztrációival széppé varázsolt művet.

Szellemes az újvidéki, 72 oldalas Pingvinkalauz (Priručnik za pingvine) borítója. S szövegei is vidámak, "viccesek és edukatív jellegűek" - állapíthatja meg a pedagógusi múlttal rendelkező olvasó. Kolarov meséi {Orovec Krisztina remek fordításában} abszurd humorukkal mind a gyermekek, mind a felnőttek számára izgalmasak.

"A néhány soros, meghökkentő történetek elgondolkodtatnak, a szeretet, az önzetlenség szépségét, az életöröm és a derű gyógyító erejét hirdetik." Igor Kolarov a Vreme hetilapnak adott interjújában így nyilatkozott az ifjúságiirodalom küldetéséről: „A gyerekirodalom lényegi mivolta az építő jellegben ragadható meg. Ha a felnőtteknek írt művek lyukakat ás a már létező rendben, a gyermekirodalom facsemetéket és virágpalántákat ültet."

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ