RSS Feed

Leértünk a medence aljára?

Dalia László - 2018. 07. 30. 8:00:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Leértünk a medence aljára?

Nincs mese, meg kell szoknunk, hogy a magyar férfi vízilabda válogatott már nem fér bele a legjobb négybe, s úgy tűnik, az is csalfa remény, hogy az 5-6. helyet megcsípjük. Most már csak azt nem értem, miért gondolták, hogy a szerbek verhetőek, amikor fényévekre vagyunk tőlük. Az olaszok elleni csúnya vereség (12:5) után borítékolható volt a kudarc. És a 8. hely is az.

Végül is nem a  négy vereség fáj igazán, hiszen már évek nem mi játsszuk a döntőt és sem a Szivós-Faragó-Csapó, sem a Kásás-Benedek-Kiss triónak nincs utódja. Viszont évek óta nálunk játszanak a legjobb szerbek, jelenleg  hét válogatottjuk, s azt hinnénk, hogy tanulunk tőlük, de inkább csak felejtünk. Mindkét zakó súlyos volt, hiszen az olaszok ellen 5:0-ra, míg a szerbek ellen 4:0-ra vesztettük el az első negyedet. Már a németek elleni meccset is döntetlenre adtuk, a szerbek pedig akkor dobtak gólt, amikor akartak. A gyámoltalan játékunkat látva, az első negyed után úgy éreztem, hogy a szerb barátaink megkegyelmeztek nekünk és nem mértek ránk megalázó vereséget. Valami nagy-nagy baj van a magyar pólóval, s bár a szövetségi kapitánynak az a dolga. hogy bizakodjon, most már ki kéne szállni a nagy vízből és számba venni, miért tartunk itt. 

Még véletlenül sem Marz Tamásra fognám e súlyos kudarcokat, legfeljebb állíthatna a gépezeten, hogy ne fussunk bele ekkora pofonokba, de a hiba nem az ő készülékében van. Lassan, de biztosan a magyar póló lejátszotta magát a medence aljára. És a tüneteket már kezelni kellene. Nem tudom, mert nincsenek bennfentes információim, de Kemény Dénes szövetségi elnök lemondása is azt jelezte, hogy valami nem stimmel. Ám miközben lehet némi torzsalkodás vagy inkább tülekedés a húsos fazék körül, a fazék lassan kiürül. Az utánpótlásunk elfogyott, gyengén szerepelnek mostanában az ifisták is. 

Amikor az olaszok ellen nyomasztó volt látni, hogy az első negyedben 5-0-ra vezetnek, P. Fülöp Gábor riporter megállította a meccs után Mezei Tamást, akinek egyébként már van egy világbajnoki ezüstje, tehát tudja, hogy játsszák jól ezt a sportot. Mégis elvesztette a fejét, amikor a riporter meg merte kérdezte, miért szaladtak át rajtunk az olaszok."Biztosan okosabbak vagytok, mert én nem tudom, mi a helyzet most. De mit akartok, bazmeg? Kikaptunk, mint a szar és akkor egyből idejöttök két perc után már, hogy mondjak valami okosat..."Nos, ebben a válaszban  minden benne van, a kontroll teljes hiánya és elképesztő indulatok, amelyeket egy kapitánynak kezelni kell, vagy ha nem képes, akkor a játékos nem alkalmas egy olyan játékra, amelyhez fejben is erősnek kell lenni. Elképzelni sem tudom, hogy Csapó vagy Benedek így kiakadt volna, igaz sosem álltak az első negyedben 0:5-re...

 Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ