RSS Feed

Özil kemény nyara

Mogyorósi Géza - 2018. 07. 21. 8:00:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Özil kemény nyara

Megtippelem, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban azok a német focirajongók is érdeklődnek majd II. Erzsébet királynő birodalmának labdarúgása iránt, akik amúgy a germán vébé-drámán rágódnak, s alig várják az új Bundesliga szezon augusztusi startját.

Rövidre sikeredett az oroszországi Fifa-torna a négy esztendővel ezelőtt világbajnokságot nyerő német nemzeti tizenegy számára. Három rangadó után repítette vissza a lúzer teamet a Lufthansa Frankfurtba. Sejthető volt, hogy nem fogadja majd üdvrivalgással a „nép” a srácokat. Neuer, Khedira, Kroos, Müller, valamint Özil, Reus, Rudy és a nagyon fiatal Werner egy olyan sporttragédia elvérzett hősei, akiknek nem jár taps. Leszerepeltek.


Jogi Löw szövetségi kapitánynál is több bírálat éri e nyáron Mesut Özilt. A 92-szeres német válogatott ( deutscher Nationalspieler ) már az oroszországi buli előtt sokakat magára haragított, midőn Londonban az illibeláris és tömegeket bebörtönző török államfővel fotózkodott. Dedikált mezt is ajándékozott Recep Tayyip Erdoğannak Özil, nem is sejtve, hogy ő és csapata hamarosan zakót kap a vébén. A szófukar törökszármazású focicsillag kurta dél-európai vakációjáról bájos fényképet is feltett a netre, ami újfent vihart kavart. Nos nem egy fotogén alkat! Most megint pakolhat, repülhet Mesut és szép szerelme, mert az Arsenal Football Club friss szezonra gyúr.


Ráadásul az angol főváros 1886-ban alapított legendás egyesületénél vadiúj tréner, Unai Emery tart ezentúl tornaórákat az aranylábú milliomosoknak. Ezt vehetjük úgy is, hogy Özil tisztalappal, távol szülőföldjétől, az NSZK-tól bizonyíthatja majd – július végén az Atlético Madrid ellen pályára lépve – hogy nem felejtett el futni, cselezni, gólt lőni: kűzdeni! Mert a sokadszor el nem énekelt német himnusznál, az Erdoğannal pacsizásnál is szomorúbb tény, hogy az orosz gyepen csak téblábolt a 29 éves sztár. Kedvenc sportriporterem, Béla Réthy – aki a francia-horvát döntőt is kommentálta bő 21 millió tévénézőnek a ZDF német közszolgálati csatornán – meg is jegyezte a germán válogatott tempójára utalva: „amit látnak, az nem lassított felvétel, így játszanak.” Nos kedves Özil, az elgurult gyógyszert megkeresni, szorgalmasan tréningezni és az FC Arsenalban lőtt gólókkal lehet bizonyítani, hogy hamarosan 93-szor is érdemes lesz felvenni a Nationalelf trikóját!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ