RSS Feed

Mylord, Budapesten csengettek!

Csontos Tibor - 2018. 08. 02. 8:00:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mylord, Budapesten csengettek!

Mit mondjak, alaposan meglepett a hír, mellyel a szervezők szétbombázták a sajtót: nyolcszáz rajongó mintegy 7 188.000 (!) forinttal támogatta meg közösségi finanszírozással, hogy szeptember végén Budapesten megrendezhessék Magyarország első Csengetett, Mylord? Közönségtalálkozóját. A hatalmas összeg négy(!) hét alatt jött össze, így a nálunk is népszerű brit sorozat sztárjainak megvan a pénz a repjegyre, a budapesti szállodára és még talán némi napidíjra is telik nekik. Ez az elképesztő pénzgyűjtés a szép emlékű Izaura szemműtétjére indított adakozást is felülmúlja.

Amit erről a sorozatról tudok, azt a Wikipedia segítségével sepertem össze, gondolom, ha rendszeresen a képernyőre tapadok, midőn az epizódok mennek, bizonyosan megérteném, miként gyűjtődött össze ez a több mint hét milla. Sajnálom, de nem vagyok sorozatfüggő, azzal együtt sem, hogy a Tenkes kapitányán és Buga Jakabon szocializálódtam. Igaz, később bekavart a Tüskevár is, de a Dallasnak erősen, a Gyökerek Kunte Kintéjének, a Guldenburgok örökségének gyengéden ellenálltam. S miután nem a brit televíziós vígjátéksorozatról készülődöm elmés minősítést összeeszkábálni, talán nem érhet a vád, miért is írok olyasmiről,a mit nem nézek. Márpedig nem hozott lázba mindaz, ami körül öleli a Meldrum családot és a tagjait kiszolgáló személyzetet. 

Merthogy ebben az egész történetben  ez a példátlan összefogás az érdekes. Azzal együtt, hogy mindenki arra gyűjt, amire akar és mindenki arra ad, amire akar. Itt most a Csengetett, Mylord magyarországi fan clubjának tagjai döntöttek úgy, nekik minden pénzt megér, hogy személyesen is megismerhessék a Miss Poppyt), a Miss Cissyt vagy éppen a Mr. Teddyt, sőt a Henryt és Ivyt alakítró színjátékost. Az ő legnagyobb örömükre és dicsőségükre. Sokan hümmögnek, mire való ennyi pénzt ilyen haszontalanságokra gyűjteni, költeni. Engedtessék meg mindenkinek, hogy arra dobja ki a pénzét, amire akarja, s ha valaki Sir Ralph komornyikját szeretné élőben látni, mert erre van gusztusa, vajon miért ne tehetné meg? 

A haza első és szeptember végére tervezett  Csengetett, Mylord? Közönségtalálkozója minden bizonnyal belpolitikai esemény lesz, megrendezésére szükségesnek látszik némi konspiráció, hiszen a bulin csak az vehet részt, aki minimum ötezer HUF-ot adott a közösségi finanszírozásba. Akinek csak ennyire telt, bizonyára távolabbról láthatja majd például a Rose-t alakító Amanda Bellamy színművésznőt. Több mint nyolcszázan lehetnek ott a mylordos happeningen, nekik köszönhetően jött össze a befizetők arányához képest is rendkívüli összeg. Melyről a híradásokból kiderült, hogy a rendezvényhez szükséges összeg kétszerese. Vajon mire fordítódik majd a maradék pénz? A 2019-es közönségtalálkozóra? 

Örvendetes, hogy még, hogy a közönségtalálkozót még csak nem is a sorozatot sugárzó tévécsatorna, hanem három civil szervezi. Akadt ügynökség, amely kampánnyal járult a szervezéshez, mások városnéző túrákban, repülőtéri transzferben gondolnak segítséget nyújtani. Csak reménykedünk abban, hogy e civilek nem a Norvég Alap támogatásával dolgoznak és a brit művészek nem lesznek kíváncsiak a CEU-ra. Még nem tudni, mennyire tartják majd titokban a találkozó helyszínét, hiszen jegyet nem árulnak, a részleteket csak azok fogják tudni, akik pengettek Mylordék budapesti csengetésére. 

Hol van már mindehhez a huszonöt évvel ezelőtti történés, amikor Friderikusz Sándor tizenkét hónapnyi könyörgés után - egy éven keresztül a stáb minden héten levelet írt Mr. Hagman ügynökségének - meghívta a show-jába Larry Hagmant, alias Jockey Ewingot, a Dallas Hókuszpókhoz hasonlítható főgonoszát? Azt a műsort hatmillióan nézték - szerényke televíziós előfizetési díjért. Mr. Hagman ráadásul magyar motorolajat is reklámozott, mondván ő az olajhoz ért igazán...
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ