RSS Feed

Hová tűnt a magyar Modric?

Dalia László - 2018. 07. 16. 8:00:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hová tűnt a magyar Modric?

Az egyik portál még a horvát-francia döntő előtt írta meg, hogy nincs horvát modell, tehát még a horvátokat sem érdemes lemásolni. Bár én már azt sem értem, miért volna erre szükség, hiszen Orbán szerint ők a mi kutyánk kölyke, tehát tudjuk mi is, amit ők tudnak, csak valami apró bibi hibádzik. Pölö, hol van a magyar Modric?

A horvát válogatottban világsztárok játszanak, s a játékosok többsége a Dinamo Zágráb csapatából került ki. Ott viszont súlyos korrupciót tárt fel a horvát bíróság, sőt már ítéletek is születtek. Mamic klubelnök ugyanis több korrupciós ügyben is sáros, amelybe belekeveredett Lovren és Modric is, miután leadtak neki az átigazolási pénzből.A horvát modell viszont nem ez,. hanem Mamic elnök nagy húzása, hogy a legjobb edzőket bízta meg az utánpótlás neveléssel, s mindezért busásan megfizette őket. Ugye, nem is olyan bonyolult ez a modell?

Gondoljunk bele, ha Magyarországon élt volna egyetlen gógyis MLSZ vezető, aki hasonlóan gondolkodott volna, mint a pénzéhes horvát, aki duplán akart keresni a játékosain és csak egyetlen dolgot vesz át, hogy a legjobb edzőket küldi le az ifikhez. Vagy úgy dönt, hogy Garami József, aki az egyetlen magyar utánpótlás edző volt, aki megkapta a mesteredzői címet, maradjon a pécsi sportiskolánál és neveljen újabb NB I-es játékosokat, sőt néhány edzőt oktasson ki a saját módszereiről. Persze, nagyon meg kellett volna Garamit becsülni, erkölcsileg és anyagilag is. Talán telt volna a tao milliárdokból.

Természetesen nem ez történt, Garami is továbblépett, NB I-es edző lett, az egyik legjobb. Még azt is bebizonyította, hogy az ifistákkal felállt MTK-t, évekig bent tartotta az NB I-ben. Ez rajta kívül senkinek sem sikerült, de nem is nagyon próbálták meg a csapatok, inkább lejátszott külföldieket vásárolnak. Azóta nem is nagyon tűnt fel utánpótlás edző, sőt kiöregedett focisták állnak be a srácokhoz, akiknek többnyire sem elméleti tudásuk, sem pedagógiai érzékük nincs.És működnek a méregdrágán fenntartott akadémiák, akik eddig még egy világsztárt sem termeltek. Minek is, jól megélnek és még egy korrupt klubelnök sincs a fejük fölött, aki részesedni akar a játékoseladásokból.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ