RSS Feed

Világsztárokkal zárta a szezont a Müpa

M. A. - 2018. 07. 10. 17:36:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Világsztárokkal zárta a szezont a Müpa

Jonas Kaufmann, BobbyMcFerrin, ChickCorea, MelodyGardot, a Bécsi Filharmonikusok, Rolando Villazón, Pinchas Zukerman és a Camerata Salzburg: csak néhány azok közül a világsztárok közül, akik a 2017/2018-as évadban a Müpa színpadán nyűgözték le a közönséget.

 „Hatalmas büszkeség számunkra, hogy nem csak a művészeti élet kiválóságai, a hazai alkotók és a világsztárok biztosítanak minket arról, hogy "szeretnek itt lenni", de a közönség is évadról évadra  megajándékoz minket lelkesedésével és bizalmával – fogalmaz Káel Csaba vezérigazgató a 2017/2018-as évad kivételes eredményei kapcsán.

A klasszikus zenei nagyságok közül Budapestre látogatott például Jonas Kaufmann, aki Diana Damrau szoprán társaságában tért vissza a Müpába. A világ legelismertebb zenekarai világklasszis szólisták kíséretében léptek a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán, de a hazai könnyűzene legjobbjai közül is lehetett válogatni.

A 2018/19-es évadban pedig olyan világsztárokkal folytatódik a sor mint Sir John Eliot Gardiner, Sir Simon Rattle, Gyenyisz Macujev, Midori, Olga Peretyatko, Baráth Emőke és Philippe Jaroussky, Várdai István, Michael Volle épp a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében érkező ÓlafurArnalds és a King's Singers.

A Müpa 2018 márciusában mutatta be Teremről teremre című, virtuálisvalóság-technológiával készült házbemutató filmjét, amely lehetővé teszi, hogy a látogatók VR-szemüveg segítségével 360 fokban barangolják be a Müpa épületét, illetve bepillanthassanak egy-egy izgalmas előadásba.

A közönség persze a nyári szünetben sem marad Müpa-élmény nélkül: július 3-tól augusztus 31-ig ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el több mint 60 koncert és előadás rögzített változata, illetve a Digitális Irodalmi Gyűjtemény hangfelvételei. A nyári pihenő után augusztus 20-tól pedig újra nyitva áll majd a Müpa.


Fotó: mupa.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ