RSS Feed

Sorozatgyilkosos borzongás a vásznon

M. A. - 2018. 07. 11. 8:16:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sorozatgyilkosos borzongás a vásznon

Egy ismeretlen eredetű lény beleszeret egy nőbe, ez pedig egy tökéletes alap a mistery-fantasy-horror műfaj rajongói számára. Így készült el a Nem vagyok sorozatgyilkos című film. A rendező olyan filmeket vitt már sikerre az eddigiekben, mint az Elkülönítve vagy a Dühöngő dimenzió.

A különös szerelmespárt egy minnesotai városkában éri az öregkor, ahol a fiatal szomszéd fiú, John segít nekik a ház körül. John hamar összekapcsolja a környéken történt gyilkosságokat az elkövető mentalitásával, ami végeredményben felfedi előtte idős szomszédai furcsa titkát.

A Nem vagyok sorozatgyilkos Dan Wells azonos című könyvsorozatának első részéből készült. Főszereplője John Cleaver, egy fiatal srác, akinek erős szociopata hajlamai vannak. John terápiás kezelésre jár, hogy elfojthassa magában a gyilkos késztetéseket, és egy sajátos szabályrendszer szerint él. Állapotának nem tesz túl jót, hogy egyébként a családi vállalkozásba besegítve rendszeresen holttestek boncolásában segédkezik, illetve megszállottan gyűjti az infókat a sorozatgyilkosokról. Hamarosan olyan helyzetbe kerül, amelynek következtében kénytelen szépen sorban minden szabályt megszegni, amit saját magának állított fel. A kisvárosban, ahol él, ugyanis egy brutális sorozatgyilkos kezdi szedni áldozatait. Amikor a fiú rájön, hogy ebben a természetfelettinek is benne van a keze, tervet eszel ki a démon megállítására.

Christopher Lloyd hiába készített több mint kétszáz filmes munkát, a legtöbbeknek mégis egyetlen szerepe ugrik be az idős színész karizmatikus fizimiskáját megpillantva. Ez pedig a „Vissza a jövőbe” sorozat dokija, aki feltalálta az időgépet, majd szeleburdisága és rossz döntései következtében veszedelmes következményekkel járó időutazásba sodort bele egy amerikai tinit. Lloyd-ot mindenki Doktor Emmet L. Brown-nal azonosítja. Azért érdemes arról is megemlékezni vele kapcsolatban, hogy elsőként a „A száll a kakukk fészkére” című klasszikusban láthattuk a filmvásznon. Ez a szerep pecsételte meg Lloyd filmes karrierjét: ugyanis itt ragadt bele a nem „evilági” figura skatulyájába.

A filmet Budapest mellett (Corvin, Puskin, Toldi, Művész, Pólus és Art+ Cinema) Pécs, Miskolc, Szolnok, Kecskemét és Szombathely városokban tekinthetjük meg június végétől.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ