RSS Feed

Miért vitte el Orbán a fiát Ankarába?

blikk - 2018. 07. 10. 13:20:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Miért vitte el Orbán a fiát Ankarába?

Orbán Viktor a fiával, Gáspárral együtt vett részt Ankarában Reccep Tayyip Erdogan török elnök beiktatásán. Az ország első emberének – Erdogannak – igen kiterjedt jogosítványai vannak, szabadon dönt a főbb vezetők, vezetői testületek kinevezéséről.

Árulkodó fotókat adtak ki a nagy hírügynökségek Reccep Tayyip Erdogan török elnök beiktatásáról. A politikust június 24-én újraválasztották, hétfőn pedig a török parlamentben letette az államfői esküt. Ezzel az országban hivatalosan is megszűnt a miniszterelnöki pozíció, illetve kezdetét vette a végrehajtói elnöki rendszer. 

Az eskütételre a 24.hu tudósítása szerint meghívták Rumen Radev bolgár, Gjorge Ivanov macedón, Hashim Thaci koszovói, valamint Aleksandar Vucic szerb elnököt, Bakir Izetbegovicot, a háromtagú boszniai államelnökség bosnyák tagját, illetve Nicolás Maduro venezuelai elnököt is. A kormányfők közül Orbán Viktor magyar, Dmitrij Medvegyev orosz, valamint Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök volt jelen, a nyugati világ azonban nem képviseltette magát.

Orbán viszont elment, nem is egyedül: a beiktatásról kiadott hírügynökségi fotókon a miniszterelnök mellett ott áll – szakasztott ugyanolyan öltönyben és nyakkendőben – a fia, Gáspár. Azt egyelőre nem tudni, hogy ennek szimbolikus üzenete van-e, avagy más, praktikus okokból kísérte el apját a Felház karizmatikus keresztény mozgalom vezetője.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ