RSS Feed

Atlétikai vb 2023 - Budapest esélyes

mti - 2018. 07. 09. 17:35:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Atlétikai vb 2023 - Budapest esélyes

Új pályázati folyamat végén tervezi kiválasztani a 2023-as világbajnokság helyszínét a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), a rendezésre Budapest jó eséllyel pályázik.Gyulai Márton, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek hétfőn elmondta, az IAAF szakít korábbi gyakorlatával, amikor több kandidáló közül jelölte ki a rendezőt.

Ennek oka, hogy a hagyományos pályázat végén több csalódott város volt, másrészt a jelentkezők sok pénzt költöttek arra, hogy meggyőzzék az IAAF tanácstagjait, akik sokszor nem rendelkeztek a szükséges versenyrendezési tapasztalatokkal.
    "Az IAAF most partnereket keres, akiket célirányosan választ ki, s akikkel együtt dolgozik, irányítva, segítve a kandidálást. A végén pedig egy szakértő testület tesz javaslatot a megfelelő minősítések alapján a tanácsnak, a cél, hogy már csak egy várost nevezzen meg. A tervek szerint a tanács a július 26-27-i ülésen fogadja el ezt a pályázati eljárást" - nyilatkozott Gyulai Márton, aki az európai szövetség (EAA) vezetésének is tagja.
    Hozzátette, a 2019-es katari és a 2021-es eugene-i (Egyesült Államok) vb után 2023-ban biztosan Európa lesz a házigazda. Budapest mellett még Barcelona neve merült fel esélyes rendezőként.
    Gyulai Márton szerint az ellenfelektől függetlenül mindent megtesznek, hogy a magyar főváros adhasson otthont a szabadtéri világbajnokságnak, s erre jó az esély. Kiemelte, sokat nyomhat a latban, hogy a hétvégén Győrben került sor a rendezési szempontból is nagyszerűen sikerült U18-as Európa-bajnokságra, ezzel Magyarország az első az európai szövetség 51 tagországa közül, amely minden elérhető atlétikai kontinensviadalnak volt házigazdája.
    "Hogy egy értékes példát mondjak a múlt-jelen-jövő folytonosságra, Győrben 800 méteren második lett egy ír kislány, Sophie O'Sullivan, akinek az édesanyja, Sonja O'Sullivan, világbajnok futó, 1998-ban éppen Budapesten nyert Európa-bajnokságot 5000 méteren. Mi elintéztük, hogy ő adhassa át az érmet a kislányának, aki talán majd a 2023-as világbajnokságon szintén Budapesten állhat dobogóra." - mondta Gyulai Márton.
    Amennyiben az IAAF tanácsa elfogadja az új pályázati folyamatot, december elején nevezhetik meg a 2023-as vb-rendezőt.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ