RSS Feed

Ausztria: szeretik a ©kodát

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 07. 09. 9:08:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ausztria: szeretik a ©kodát

A Sógoréknál tavaly háromszor annyi új gépkocsit helyeztek üzembe, mint Magyarországon. Abban nincs semmi meglepő, hogy - akárcsak az NSZK-ban és Svájcban - a Volkswagen a legkelendőbb márka. Ám az érdekes tény, hogy a ©koda is dobogós lett tavaly.

A Lajtán túl már a 20. században - s nem csak a rallisportban - népszerűek voltak a csehszlovák orr- és farmotoros modellek. A KGST összeomlása után sem lettek hűtlenek a Sógorék a (Volkswagenhez került) ©kodákhoz. Ezt bizonyítja, hogy a múlt esztendőben frissen üzembe helyezett, mintegy 60 ezer VW mögött a cseh márka lett az ezüst érmes bő 25 ezres kvótával. A harmadik placcon az Opel, a negyediken a Ford került fel a sikerlistára.

A Renault és a Hyundai autói is keresettek az Osztrák Köztársaságban, ahol 2017-ben 350 ezres mennyiség kelt el a szalonokban. A BMW, a Seat, a Mercedes és az Audi is ott van a tizes toplistán. Ez utóbbi - győri szívvel gyártott - remek típus tavalyi értékesítése visszaesett (-9,3 %), míg például a ©koda forgalmazás meglódult (+18,9 %). Természetesen, akárcsak hazánkban nyugati szomszédainknál 2018-ban is fontos tényező az autó választásnál, hogy mennyi pénze van az embernek - úgynevezett - individuális közlekedésre?


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ