RSS Feed

Van Damme, a bunkó

index - 2018. 07. 06. 13:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Van Damme, a bunkó

A melegek házassága volt a téma egy műsorban, amikor a '80-as évek akciófilmes ikonja arról kezdett beszélni, hogy ő a tradicionális családmodellben hisz, vagyis a nő maradjon otthon gyereket nevelni, a férfi pedig menjen dolgozni, és teremtse meg a család anyagi jólétét. Ekkor kérdezett vissza az egyenlőségügyi államtitkár, hogy akkor Van Damme szerint hogyan nézne ki ez két férfi vagy két nő házasságában?

 A karatekirály erre már csak egy buta viccel tudott válaszolni: Két férfi házasságában? A férfiak házasságot kötnek, a nők is házasságot kötnek, a kutyák is házasságot kötnek. Mindenki házasságot köt, aztán mindenki beadja a válókeresetet.
A közönség erre nagy nevetésben tört ki, Marlene Schiappa viszont így válaszolt Van Damme-nak:
Sajnálom, de ez egyáltalán nem vicces! Ma van a Pride napja, amikor az emberek az utcán védik meg a jogaikat. Sokkolónak tartom ezt a választ, mivel sok olyan ember van, akiket támadások és inzultálások érnek amiatt, mert homoszexuálisok. Támogatnunk kellene őket, nem pedig gúnyolódni rajtuk és kutyáknak nevezni őket.
Ezután Van Damme ezzel a szöveggel próbált hárítani, ismét elviccelve a témát:

Nekem is vannak meleg barátaim. Ha össze akarnak házasodni, az számomra teljesen oké. De kérdés, hogy ha minden fiú fiúval kezd házasodni, és minden lány lánnyal, akkor hogyan lesznek gyerekeink?
Van Damme melegellenes kirohanása azért is érdekes és ellentmondásos, mivel ő maga is egy meleg karatésként robbant be a filmvilágba! Első mozifilmes szerepeinek egyike ugyanis a Monaco Forever című 1984-es vígjáték volt, amiben egy nyíltan homoszexuális harcművészt alakított!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ