RSS Feed

Nem vadember a vadásznő

index - 2018. 07. 06. 9:14:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nem vadember a vadásznő

A felháborodás már csak azért is elég indokolt a zsiráfok értelmetlen pusztítása miatt, mert a fajt a kihalás veszélyezteti, Afrikában százezer példányra csökkent a számuk. Csakhogy úgy tűnik, hogy itt mégsem arról van szó igazából, amit a kontextusából kiragadott jelenet és a hozzá megírt, gyújtó hangvételű képfelirat sugall, amely vadembernek nevezi a vadásznőt.

A CBS News ugyanis kicsit utánament a fotók hátterének, azaz megkereste az azokon szereplő nőt, aki bizonyos Tess Thompson Talley-t. Ő azt nyilatkozta, hogy szintén a zsiráfok megmentéséért küzd, és ennek a példánynak a kilövése pontosan ezt a célt szolgálta. Ez egy idős, már nem nemzőképes zsiráfbika volt ugyanis, és az állat veszélyeztette a fiatalabb zsiráfokat, korábban már hármat megölt közülük. Azért volt szükség a kilövésére, hogy nehogy megöljön további, még nemzőképes, azaz a faj fennmaradását szolgálni tudó példányokat.

Szóval egyrészt nem igaz, hogy a nő csak szórakozásból, a trófea kedvéért ölte volna meg az állatot, de a források szerint az sem, hogy a fekete zsiráf ritkaság lenne. Bizonyos zsiráfok bundája feketévé változik, ahogy öregednek, és bár a zsiráfok száma általánosságban csökken a világon, ennek az alfajnak a száma 167%-kal nőtt 1979 óta. A forrás még hozzáteszi, bár erre bizonyíték nincs, hogy ugyan a vadásznő maga is fogyasztott valamennyit az elejtett zsiráf húsából, a hús zömét elajándékozta, így élelemhez juttatva több, mint 200 embert egy közeli faluból, köztük egy árvaház lakóit is.

Most már csak azt nem értem, hogy akkor miért pózolt ilyen ízléstelenül a nagy fehér vadásznő a zsiráf előtt, amikor ez nem igazi vadászat, hanem csak kilövés volt.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ