RSS Feed

Fődíjat nyert a GENEZIS Valenciában

Magyar Filmunió/Magyar Nemzeti Filmalap - 2018. 07. 01. 17:52:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fődíjat nyert a GENEZIS Valenciában

Bogdán Árpád filmje, a Genezis nyerte a „Valencia holdja” fődíjat a Cinema Jove filmfesztiválon Spanyolországban. Dobos Tamás operatőrt a Genezis fényképezésért elismerő oklevéllel méltatta a nemzetközi szakmai zsűri.

A spanyol nagyváros népszerű filmfesztiválját 33. alkalommal rendezték meg június utolsó hetében, a játékfilmek versenyébe mindössze tíz alkotás kapott meghívást. 

Bogdán Árpád (Boldog új élet, 2007) második mozifilmje, a Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, a főszerepekben Cseh Anna Marie (Fiatalság, A fény ösvényei), valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatók. Az operatőr Dobos Tamás (Apaföld, Lágy eső), a zeneszerző Tarr Béla állandó alkotótársa, Víg Mihály, a vágó Politzer Péter (Before Dawn, Fehér tenyér). 
A Genezis világpremierje februárban volt a Berlinalén. 

Bogdán Árpád új filmje a Mirage Film és a FocusFox koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor.


Fotó: mirage.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ