RSS Feed

Lila-fehér bulgur köret

Csontos Tibor - 2018. 07. 20. 8:00:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lila-fehér bulgur köret

Talán ha Schobert Norbert viszi a Nationalelf konyháját, Kroosék nem estek volna ki idő előtt az oroszországi vébén. Az újpesti futballklub előrelátóbb volt, a lila-fehérek az új idényre szerződtették az updategurut, hogy minőségi ételekkel járuljon hozzá az Újpest még eredményesebb szerepléséhez. A DVTK már korábban rábízta konyháját Buday Péter séfre, akinek főztjeit még nem hasznosulhattak eléggé, hiszen a diósgyőrieket csak egy hajszálnyi kolbász választotta el a kieséstől.

Az update atyja tehát beszállt a futballüzletbe: segítségével, irányításával az újpesti labdarúgók még inkább nem hajthatják álomra a fejüket zsírpárnákkal. A lila-fehérek érthető okok miatt bizonyára jobban örültek volna, ha Rubin Update Réka tüsténkedik a konyhájukban, de a jelek szerint be kell érniük Update Norbival, akitől azt remélik, hogy még tudományosabban, még inkább az él(?)sport igényeinek megfelelőbben táplálkozhatnak és hogy profiként (?) még jobban bírja a szervezetük a terhelést. A sztárséfek, sztárupdatesek foglalkoztatását persze nem a Megyeri úton kezdték, tavaly a DVTK edzőközpontja keltett feltűnést azzal, hogy leigazolta Buday Pétert, aki azt ígérte, hogy a helyi hagyományokat a huszadik század egészséges étkezéséhez igazítva és a versenysport szolgálatába állítva főz majd a diósgyőriek konyháján. 

Nyilván nem ő tehet róla, hogy a klub hiába hozott áldozatot a leghatékonyabb legális teljesítményfokozó módszernek számító megfelelő táplálkozásért, a DVTK legutóbb majdnem kiesett az első osztályból. Annak ellenére, hogy Buday séf nyilván első osztályú étkezési rendszer láncszemeként tette a dolgát. Pedig a klubvezetés azt ígérte, hogy a Buday vezette szakácsgárda a dietetikus szakemberükkel, az orvosi stábbal egyeztetve "olyan védjeggyel ellátott érkezési rendszert alakítanak ki, amely mintaértékű lehet az észak-magyarországi régióban, és egész Magyarországon is". Ha az étkezésnek ekkora szerepet szánnak a teljesítmény fokozásában, a csapat teljesítményét elnézve, kicsit még várni kellene a szabadalmuk elterjesztésével. 

Visszatérve az újpesti update napokra, a sportnapilap már közölte is az egyik edzésnapon felszolgált menüt. Szerepelt benne például paradicsomleves édesítőszerekkel, update mátrai borzas sertéskaraj grillzöldségekkel, bulgur körettel. A bulgur nem más, mint magas rost tartalmú tört búza, de hívják török rizsnek is, a török és a közel-keleti konyha népszerű körete. Lehetett még választani aznap sovány csirkemell csíkokat sült karfiollal, barna rizzsel, szóval semmi street food, semmi pizza avagy Big Maci. Nem ám úgy, mint az elmúlt bajnoki idényben, amikor az egyik mérkőzésüket megnyerő másodosztályú csapat játékosai " boldogan, nevetve mentek az öltözőbe, ahol sok doboz pizza várt rájuk". Az a sok doboz pizza azóta sem hagy engem nyugodni. Ez Budaynál és Schobertnél elképzelhetetlen lenne. Miként az is, hogy a Tészta irapuatói módra is szerepeljen az általuk összeállított étlapon. Most bánhatja igazán az a volt újpesti futballista, aki visszautasította a nettó kétmilliós havi fizetést, a kocsihasználatot, és a (mára már update-té lett) étkezést!

Felkészül: Stahl Judit. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ