RSS Feed

Beautyland

Csontos Tibor - 2018. 07. 17. 8:00:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Beautyland

Mert hiszen már az vagyunk. Szépségország. Úgy tűnik fel, a világon nálunk a legmagasabb az egy négyzetméterre eső szépségversenyek száma. Csak a minap ért véget a Nemzet Szépe versengés és már túl vagyunk a Miss World Hungaryn is. Majd menetrendszerűen érkezik a Miss Balaton,a balatonfüredi Anna-bál szépe és még ki tudja, mire készülődnek a magyar szépségversenyek ipari futószalagnál álló nagyjaink. Hiába, no, a magyar ember szépségfüggő.

Szóval, szépségfüggők vagyunk. A közelmúltban még kerekasztal-beszélgetést is rendeztek arról, hogy mi itt és most bizony szépségfüggő társadalomban élünk. A magyarok nyolcvanhárom százaléka szerint nálunk csak vonzó külsővel lehet igazán érvényesülni. Miként egy ezzel kapcsolatos reprezentatív kutatás kimutatta, például egy kiütés komoly hátrányt jelent a magánéletben és a munkahelyen is. Megtudtuk, hogy a férfiak a nő egészét nézik, nem pedig a részleteket, s nem véletlenül találták ki annak idején a szépségpöttyöket, melyeknek az volt a szerepük, hogy bizonyos hibákról eltereljék a figyelmet. Nos, a szépségversenyek indulói bizonyára nem pöttyöznek, hiszen ők a női tökéletesség ikonjaiként igyekeznek megmérettetni és majdan megkoronáztatni magukat.

Szóval, szépségfüggők vagyunk. Szépségfüggők e versenyek szervezői és persze indulói is, előbbiek talán bizniszt remélnek, utóbbiak életpályamodellt. S persze értékes nyereményeket, szerződéseket, egzotikus utazással spékelt világversenyen való részvételt. Az idei Nemzet Szépe például egymillió forint készpénzt nyert, kapott autót ajándékba és egy éves wellnes-spa bérletet az elegáns belvárosi szállodába és indulhat Indonéziában, Bali szigetén a Miss Nation nemzetközi versenyen.

 Az idei Miss World Hungary díjözönét még nem részletezték, annyi bizonyos, hogy ő képviselheti nemzetállamunkat a világ egyik legrangosabb szépségversenyének világdöntőjén, a Miss World-ön, de ami a díjakat illeti, borítékolható, hogy nem lesz csalódott. Régen volt, amikor 1932-ben a tizenhét éves Lampel Ica lett Miss Hungária, a korona mellé kapott egy telket a Balatonnál, valamint bundát, nagyestélyit. jersey angol brokátruhát, átmeneti kabátot, két luxuspizsamát, délutáni ruhát, három kalapot, három pár luxuscipőt, két pár luxuskesztyűt, öt pár selyemharisnyát, útibőröndöt, ezüst toalettkészletet, szépségápolási felszerelést. 

Szóval, szépségfüggők vagyunk. Egy-egy szépségversenyre nem kevesen jelentkeznek, olykor az önismeret teljes hiánya nélkül, illúziókat kergetve, azt gondolva, hogy elég, ha elmondják, szépségüket(?) szeretnék majdan a világbéke megteremtésének szolgálatába állítani. Belehabarodva e szépségversenyek felhívásaiba. A Nemzet Szépe, azaz a Miss Nation's Beauty arról is szól, hogy e szép lányok egyben hazájuk egyfajta exportőrévé is váljanak. Mindemellett " A standard nemzetközi elvárások (magasság, testalkat, arc, haj, mosoly stb.) mellett a Nemzet Szépe versenyen más szempontok is érvényesülnek, a cél egy olyan királynő választása, aki rendelkezik hazánk történelmének, földrajzának ismeretével, jártas a szokásokban, hagyományokban, fontosnak tartja az anyanyelv ápolását, a magyar nyelvjárások megőrzését". 

Szóval, szépségfüggők vagyunk. A Miss World Hungary győztesének nyilván nem fontos a magyar nyelvjárások megőrzése, vagy éppen a busójárás mibenlétének feltétlen ismerete, de hát ő is egyfajta exportőr lesz, aki majd a magyar hazát képviseli a világ egyik legrangosabb szépségversenyének világdöntőjén, a Miss World-ön. Amint ez a Miss World Hungary sajtótájékoztatóján el is hangzott, "itt csak annak van esélye a végső győzelemre, aki a következő hetekben maximális fegyelemmel és szorgalommal dolgozik. A leendő szépségkirálynőnek talpraesettnek, céltudatosnak, barátságosnak és kommunikatívnak kell lennie, hiszen csak így van esélye a világdöntőn kitűnnie a szép lányok tömegéből." 

Szóval, szépségfüggők vagyunk. Ezért is gondoltam arra, hogy egy-egy esztendő végén valaki megrendezhetné a Hungarian Beauty Cup nemes versengését, melyen az adott év összes magyar szépségversenyének győztese összemérné szépségét, talpraesettségét, céltudatosságát, kommunikációs készségét. És hogy legyen valami trendi ideológia benne, azt is, hogy idővel hány gyereket szeretnének szülni. 


Fotó: hu.hu.facebook.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ