RSS Feed

Kőbányai sétány páraoszlopokkal, térplasztikával

Szente Hilda-Somorai László - 2018. 06. 14. 13:00:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kőbányai sétány páraoszlopokkal, térplasztikával

2018. június 19-én, kedden 10 órakor tartandó ünnepélyes alapkőletételre kerül sor a X. kerület Újhegyi sétány építési területén, a Hang utca és Újhegyi sétány kereszteződésénél.

Az alapkövet dr. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere helyezi el.

Kőbánya egyik legnagyobb beruházása a TÉR-KÖZ projekt részeként zajlik, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Az Újhegyi sétány komplex megújítása a Kőbányai Önkormányzat önrészével együtt mintegy 319 millió forintból folytatódik Budapest egyik legnagyobb lakótelep főutcájának megújítása. 

Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatala pályázatot hirdetett a főváros közösségi tereinek fejlesztésére: közterületek komplex megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programok megvalósítására. 
Erre nyújtott be pályázatot a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat, mely eredményeként 200 millió forint támogatást nyert el. A támogatáshoz az Önkormányzat mintegy 119 millió forint  önerőt tett hozzá.

„A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása II. ütem” c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásval valósul meg.

2018. májusában az északi szakasz, vagyis a Harmat utca és a Mádi utcai közötti szakasz kerül felújításra. Megújul a játszótér, ahol köztéri WC és pelenkázó létesül, új közösségi találkozóhely lesz az üzletek előtt, amelyet  a nyári melegben páraoszlopok tesznek kellemessé. Felújításra kerül a csatorna és a vízellátó rendszer is, valamint a sétáló utca szép, új térburkolattal lesz lefedve. 

A sétány végpontját egy távolról is jól látható térplasztikai ”Jel” fogja lezárni. A felújítandó részen 5680 négyzetméteren történik favédelem, fakivágás, fapótlás, növénytelepítés, kertépítés, és fenntartási munka. Az új növényeket automata öntöző rendszerrel tartja frissen.
A felújítás részeként megújul a Csodafa Óvoda és Gyermeksziget Bölcsőde. Mindkét épület homlokzata új külsőt kap, valamint a kerítés és a bejárat is megszépül.

A munkálatok 2018. májusban kezdődtek és decemberre befejeződnek. Ebben az időszakban is megközelíthetőek és használhatóak lesznek a területen lévő közintézmények, üzletek. 


Fotó: budapest.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ