RSS Feed

Vasárnap startol a Löw brigád

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 06. 12. 12:41:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vasárnap startol a Löw brigád

Túl az itáliai edzőtáborozáson, ahol a kancellárnő, Angela Merkel is felkereste az oroszországi Vb-re készülő német srácokat, már világos, hogy az FC Bayern portása, Manuel Neuer - hosszú kihagyást követően, gyógyultan - védhet majd a világtornán.

Németország labdarúgó válogatottja utolsó tesztmeccsén, pár napja – nyögvenyelősen – 2:1-re verte Szaúd-Arábia hősiesen küzdő, lelkes csapatát. Joachim Löw  teamje már elrepült Moszkvába. Az világos, hogy az FC Bayern kapusa, Manuel Neuer – hosszú kihagyást követően, gyógyúltan – védhet majd a világtornán. Az 1-es mez viselőjén kívül a kapus trió tagja Marc-André ter Stegen és Kevin Trapp. A védők között csupa huszonéves, ám tapasztalt játékost vet be Jogi Löw. Az előkelő névsort – két sör között – már a június 14-i Vb start előtt is érdemes ízlelgetni. {Ki beszél most a multikulti haláláról – mosolygok magamban.} Szóval Boateng, Ginter, Hector, Hummels, Kimmich, Plattenhardt, Rüdiger, Süle hárítják a támadásokat Vlagyimir Putyin birodalmában. Június 12-én irány Oroszország!  Koffert pakolhat, cipelhet a reptérre Brandt és Draxler is. Gomez, Goretzka, Gündogan is élvezik a szép hajú szövetségi kapitány bizalmát. A gólgyárosok stoplis brigádját erősíti Khedira, Kroos, Müller, valamint Özil, Reus, Rudy és a nagyon fiatal Werner.

Németország focilázban ég! Biztosra veszem, hogy egy-egy meccset több tízmillióan néznek majd odahaza, kerti bulikon, óriás kivetítőkön. S a legszerencsésebb drukkerek a Vb helyszínén. A Löw team a nemzetközi torna (hivatalosan FIFA WM 2018) első csatáját Mexikó ellen vívja  június 17-én. Tuti, hogy ez piros betüs dátum a sportbarátok naptárában! Micsoda nyár!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ