RSS Feed

Emma Thomsont is kitüntették

index - 2018. 06. 09. 22:05:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Emma Thomsont is kitüntették

Ezentúl Dame Emmaként is emlegethetjük Emma Thompson kétszeres Oscar-díjas színésznőt, a legendás Liverpool-focistát, Kenny Dalglisht pedig Sir Kennyként, akiket a 92 éves Erzsébet szülinapja alkalmából lovaggá ütöttek. A királynő születésnapja alkalmából összesen 1057 művész, sportoló, tudós kapott kitüntetést - írta a hvg.hu az MTI-re hivatkozva.

Emma Thompson kétszeres Oscar-díjas színésznő az egyetemes filmtörténet egyetlen olyan szereplője, aki színészi játékért és forgatókönyvért is Oscar-díjat vehetett át. A Brit Birodalom Rendjének tisztje (OBE) címében részesült az uralkodó születésnapi kitüntetési listáján Keira Knightley színésznő, aki a Love Actually (Igazából szerelem) című filmben együtt játszott Emma Thompsonnal.

Az irodalmi élet leghíresebb kitüntetettjei között van Ken Follett, az egyik legsikeresebb kortárs bestseller-író, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki címét (CBE) kapta II. Erzsébet királynőtől.

Lovagi címben részesült Mark Rowley, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának volt főparancsnoka, aki a Nagy-Britanniát sújtó tavalyi terrortámadási hullám idején tanúsított helytállásáért kapta a magas elismerést.

A legidősebb idei kitüntetett a 103 esztendős Rosemary Powell, aki 97 éven át árulta minden évben a háborús halottak emléke előtti tisztelgés jelképévé vált pipacsot. Rosemary Powell a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címben részesült.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ